Gazdaság

Olyan társasházat igényelt Lázár minisztériuma a vasútépítéshez, ami a környéken sincs

rtl.hurtl.hu

2024. január 25. 19:26

Olyan társasházat akarnak a Déli Körvasút projekthez, ami a Bartók Béla úton van, az épülő vasút közelében sincs.

Társasházat is igényelt az Építési és Közlekedési Minisztérium a Déli Körvasút beruházáshoz – írta László Imre, Újbuda polgármestere a Facebookon.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium levélben közölte a XI. kerülettel, hogy mely önkormányzati ingatlanokat kellene átadniuk a Déli Körvasút beruházás építése miatt. „Újbuda Önkormányzata azonban nem ért egyet a tulajdonosi hozzájárulás nélküli igénybevétellel, és aggályosnak látja a munkaterület átadás-átvételi szándékát és jogi hátterét” – írta László.


Azt is hozzátette, a minisztérium listáján szereplő ingatlanok között szerepel olyan is, amely nincs az önkormányzat tulajdonában, de még csak nem is határos a vasúti területtel: a Bartók Béla út egyik társasházáról van szó.

„Mindezek alapján arra kértem a minisztériumot, hogy a munkaterület átadás-átvételre, az engedélyek rendelkezésre állásáig, a feltételek teljesüléséig ne kerüljön sor” – írja a polgármester.

Nemrég azt is bejelentették a helyi politikusok, illetve civilek, hogy előlánccal tiltakozva, a testükkel védenék meg a kivágásra ítélt fákat a Déli Körvasút projektben:


Nyitókép: MTI/Kovács Attila

#Gazdaság#déli körvasút#építés#újbuda#László Imre#építési és közlekedési minisztérium

Címlapról ajánljuk