Gazdaság

Hajóval is el lehet majd menni az ország legdrágább stadionjában tartott atlétikai vébére

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 13. 12:55

Látványos, kényelmes és élménydús formában, a Batthyány térről induló hajókkal is utazhatnak a nézők a jövő szombaton kezdődő budapesti atlétikai világbajnokság helyszínére – számolt be róla az állami hírügynökség. 

Németh Balázs, az eseményt szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a vasárnap délelőtti, hajón megtartott sajtótájékoztatón kiemelte: a MAHART a szervezőbizottsággal együttműködve a vb összes versenynapján üzemeltet majd hajójáratokat a Batthyány tér és a MÜPA hajóállomás között, ahonnan rövid sétával elérhető a Nemzeti Atlétikai Központ bejárata. A menetidő mindössze 15 perc – adott az elhangzottakról tájékoztatást az állami hírügynökség.

Németh szerint azért is fontos a hajóközlekedés, mert az atlétikai vébé helyszínén kevés parkolóhelyet építettek.

Ez egy zöld világbajnokság lesz, ezért nem szerettük volna a parkolók építése miatt lebetonozni a Duna-partot

– közölte.

A járatok általában 30-40 percenként követik majd egymást, de ha nagyobb lesz az igény, sűrítik a menetrendet. A hajójegy ára 1500 forint, amivel egy adott napon korlátlan számban lehet utazni a Batthyány tér és a MÜPA hajóállomás között. A hajójáratokról bővebb információt ezen az oldalon lehet találni.

Az ország legdrágább stadionja

Az atlétikai vébé helyszíne egyébként az ország eddigi legdrágább stadionja lesz, aminek költségei az építés alatt folyamatosan emelkedtek. Hogy ezek után hogyan néz ki a létesítmény, azt az alábbi videóban nézheti meg.


Németh Balázs korábban az RTL Híradónak annyit elárult, hogy nem mondják meg, mennyibe kerül a vébé rendezése, majd csak az esemény után. Németh Balázs egyetlen számot mondott csak, azt, amit korábban az rtl.hu derített ki: nettó 2,1 milliárd forintos keretszerződést kötöttek a nyíltan a Fidesszel szimpatizáló Balásy Gyula két cégével a vb rendezvényszervezési és kommunikációs feladatainak első ütemére.


Az állami média egykori munkatársa valamiért nem említette az interjúban, hogy tavaly októberben – tehát hónapokkal azelőtt, hogy erről az RTL Híradó érdeklődött – egy másik nagy értékű szerződést is kötöttek, amely szorosan kapcsolódik a rendezvényhez. Október 5-én maga Németh szignózta. Erről itt olvashat bővebben.

A Szigetre többen kíváncsiak

Kiemelkedő lesz 2023. augusztus Budapest turizmusában. Az atlétikai vb idején telt házzal üzemelnek a fővárosi szálláshelyek, és azokat akár 20 százalékkal is magasabb áron tudják értékesíteni, mint tavaly – mondta a Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az RTL Híradónak. A vb egy hét múlva kezdődik, a szervezők 50 ezer külföldi vendéget várnak, ez kevesebb mint a fele annak, amennyien tavaly a Sziget fesztiválra érkeztek.


Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI

#Gazdaság#atlétikai stadion#ára#hajó#németh balázs

Címlapról ajánljuk