Gazdaság

Lagzi Lajcsi kastélya csak a második legdrágábban kínált ingatlan Magyarországon

rtl.hurtl.hu

2023. április 26. 8:01

Az első helyen álló Andrássy úti palota évek óta szerepel a lakáspiaci toplista élén.

Egy Andrássy út végi palota a legdrágábban kínált lakóingatlan Magyarországon a Világgazdaság összeállítása szerint. A hatmilliárd forintért árult, 27 szobás, kétezer négyzetméteres palota évek óta szerepel a magyar lakáspiaci toplista élén, az ilyen értékű ingatlanok általában több évig vannak eladósorban. Az 1872-ben átadott egykori Tildy-palotát kínálták már drágábban is, 2016-ban 6,8 milliárd forintért, de volt, hogy 5,5 milliárdért is megváltak volna tőle.

Balogh László ingatlanszakértő a lapnak azt mondta, hogy az eladót valószínűleg „nem hajtja a tatár”, az ingatlan most is bérbe van adva, a benne kialakított négy luxuslakás havonta több tízmillió forint bevételt hozhat.

A szakértő szerint akkor is sokat kell várni a vevőre, ha az eladó közismert ember, és az ingatlan piacra dobása komoly reklámot kap, mint Lagzi Lajcsi mocsai kastélya esetében, amit 4,9 milliárd forintért hirdetnek, így ezüstérmes a legdrágábban árult ingatlanok mezőnyében.

A dobogó harmadik fokán a 3,7 milliárd forintért kínált acsai kastély áll, a hathektáros telek alatt termálvíz is található, amit még nem hasznosítottak.

Negyedik helyen a budapesti Szépvölgyi úton álló 1100 négyzetméteres villaépület található, amit 3,3 milliárd forintért hirdetnek, ennél valamivel olcsóbban, hárommilliárd forintért eladó a budai Vár alatt egy 788 négyzetméteres, műemlékjellegű villaépület.

Nyitókép: RTL

#Gazdaság#ingatlan#kastély#lagzi lajcsi

Címlapról ajánljuk