Gazdaság

Újabb akkumulátorberuházást jelentett be Szijjártó Péter

rtl.hurtl.hu

2023. február 17. 11:43

Hatodikok vagyunk a villanymotoros kézifűrészek exportjában a világon – büszkélkedett a miniszter.

Csaknem 70 milliárd forintos beruházást jelentett be a Robert Bosch Power Tool Kft. Magyarországon – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A német hátterű cég 2024 végéig logisztikai központot hoz létre, illetve bővíti a kéziszerszám- és akkumulátorgyártást Miskolcon.

Az állam ehhez tízmilliárd forint támogatást nyújt.

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy Magyarország tavaly „mesterhármast” ért el, megdöntve a foglalkoztatottság, a beruházások és az export rekordját. Nagy eredménynek nevezte, hogy a Bosch a magyarországi fejlesztés mellett döntött: szerinte a cég beruházásai egyszerre szolgálják a kormány két célját, az újraiparosítást, illetve az elmozdulást a „Made in Hungary” felől az „Invented in Hungary” irányába (azaz hogy Magyarország ne csak gyártóként, hanem fejlesztőként is jelen legyen).

Kitért arra is, hogy

Magyarország az elektromos motorral működő kéziszerszámok exportjában a világranglista 8. helyén áll, az elektromos motorral hajtott kézifűrészek esetében pedig a 6. helyen.

A Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. ügyvezető igazgatója, Fükő László szerint a mostani bejelentés egy magas automatizáltságú, csaknem 100 ezer négyzetméteres raktárközpont kialakításáról szól, kapacitásbővítő beruházásuk új, innovatívabb akkumulátorok, illetve vezeték nélküli kéziszerszámok, valamint kerti gépek fejlesztésére és gyártására ad lehetőséget.

A 2001 novemberében alapított cég ma már több mint 3800 munkavállalót foglalkoztat – emlékeztet az MTI.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

#Gazdaság#szijjártó péter#bosch#akkumulátor#beruházás#szerszám#miskolc

Címlapról ajánljuk