Gazdaság

Az Adidas egymilliárd eurót bukott, mert szakítottak Kanye Westtel

rtl.hurtl.hu

2023. február 10. 14:46

A sportruházatgyártó óriáscég az antiszemita nyilatkozatai miatt szüntette be az együttműködést a celeb rapperrel. 

Az Adidas 1,2 milliárd euró, azaz átszámítva nagyjából 467 milliárd forint bevételtől esett el azzal, hogy szerződést bontott Kanye Westtel, így nem tudja eladni a rapper által tervezett cipőket és ruhákat – közölte a CNN, a cég bejelentésére hivatkozva. A cég a szakítás után azt közölte, hogy a márkanévtől megfosztva próbálja majd eladni a raktáron lévő darabokat, de elemzők már akkor arra hívták fel a figyelmet, hogy az nem lesz könnyű dolog, és lehet, hogy végül kénytelenek lesznek megsemmisíteni, vagy eladományozni a készleteket.

Az Adidas tavaly októberben bontotta fel szerződését Westtel, miután a rapper több antiszemita kijelentéseket tett, és Adolf Hitlert éltette. Ahogy akkor beszámoltunk róla, a döntés fájdalmas volt a cég számára, mert forgalmuk mintegy 8 százaléka a Yeezy eladásaiból származik.

A szerződésbontás után West egy másik cipőmárkánál próbált házalni, de kidobták az épületből. West bejelentés és meghívás nélkül állított be Sketchers központjába, ahol engedély nélkül filmezni kezdett. Egy rövid beszélgetés után kikísérte az épületből a cég vezetőségének két tagja.

Tavaly novemberben Belső Nóra pszichiáter arról beszélt a Reggeliben a West körül kialakult botrányokkal kapcsolatban, hogy bipoláris zavarral küzdő emberrel együtt élni nem könnyű, de a gyógyszeres kezelés segíthet a betegen.


Nyitókép: 2018. október 11-én Washingtonban készített kép Kanye West amerikai rapperről. MTI/EPA/Michael Reynolds

 

#Gazdaság#adidas#kanye west#veszteség

Címlapról ajánljuk