Gazdaság

Rezsielszámolás: augusztusban jöhet a brutális pofon

rtl.hurtl.hu

2023. január 27. 9:45

Az elszúrt számlák és a panaszos levelek áradata maga alá temette az MVM-et. 

Novemberben lemondott Palkovics László, tárcája is megszűnt, a Hvg.hu cikke szerint azonban a minisztercsere utáni első két hónap semennyit sem változtatott azon, hogy az elszúrt számlák és a panaszos levelek áradata maga alá temette az MVM-et. 

Az új tárca felállítása után az egyik első intézkedés elvileg az volt, hogy 400 fővel bővítik az ügyfélszolgálatokat, a lap szerint azonban a vállalat még január közepén is csak toboroz, azt is csupán átmeneti megoldásként, hiszen munkaerő-kölcsönzésben gondolkozik. Az egyik felsővezető egyszerűen elnevette magát, amikor arról kérdezték, hány embert sikerült toboroznia. 

Ő azt jósolja:

a feketeleves augusztusban, az éves leolvasáskor és elszámoláskor jöhet, amikor a sok hiba miatt bőven lesznek olyan háztartások, amelyeknek egy összegben kellene törleszteniük a – nem is miattuk – felhalmozott tartozásukat. 

A lap szerint valódi reklamációnak és jogorvoslatnak sincs helye, főleg miután azt az MVM számlázási gyakorlata aláássa. A rezsicsökkentett áram 36,9 forintos egységárát például egyetlen elszámoláson sem fogja megtalálni a fogyasztó, az ravaszul megoszlik az „A1 kedvezményes árszabás ára”, a „rendszerhasználati-üzemeltetési díj” vagy „átviteli díj” és az „elosztói forgalmi díj” rubrikák között.

Mint írják: a hibás számlák miatt több tízezer fős csoportok alakultak a közösségi oldalakon, ahol bizonyos típushibák is kirajzolódnak. A leggyakoribbak a túlszámlázások, a hibásan rögzített hivatalos mérőóraállások, akár olyan időpontokból, amikor nem is járt leolvasó a háztartásban. De sokan panaszkodnak arra is, hogy hónapok óta nem kaptak számlát, illetve hogy a rendszer nem engedi bediktálni az aktuális óraállást. 

A tragikomikus számlázásról többet is megtudhat az RTL Híradó riportjából:


Nyitókép: RTL

#Gazdaság#rezsi#rezsicsökkentés#rezsiemelés#elszámolás

Címlapról ajánljuk