Gazdaság

Mégis bemutatja a parlamentben a kormány a jövő évi költségvetést

rtl.hurtl.hu

2022. december 29. 10:36

Teljesen újra kellett írni a júliusban elfogadott büdzsét.

Mégis a parlament elé viszi a kormány a rendelettel módosított 2023-as költségvetést január első felében, írja az MTI. Az eredeti tervezetet még júliusban fogadták el, aztán kiderült, hogy azt teljesen át kell írni.

A miniszter tegnap arról beszélt: a kormány üdvözli, hogy a Költségvetési Tanács jóváhagyta a költségvetés módosítását. Szerinte a 2023-as költségvetés a rezsivédelem költségvetése, erre több mint 2600 milliárd forintot különített el a kormány.

Arról beszélt: „a módosítás elfogadására a rendkívüli jogrend lehetőséget ad, de a kormány január első felében az Országgyűlés elé terjeszti azt. A rendkívüli jogrend lehetőséget ad a gyors cselekvésre, de ez semmilyen tekintetben nem korlátozhatja az Országgyűlés hatáskörét, ezért a módosításokat január közepéig a parlament elé terjesztjük, az Országgyűlés jóváhagyását kérve”.

Mint mondta, a 2023-as esztendő legfontosabb feladata, hogy megvédjük a magyar családokat, a munkahelyeket és fenntartsuk a gazdasági növekedést - emelte ki.

A költségvetésről és a Költségvetési Tanács jóváhagyásáról – amit Matolcsy György, a tanács tagja nem írt alá – korábban beszámoltunk. Az RTL Híradónak nemrég egy szakértő arról beszélt: a költségvetésben akad néhány meglepő dolog.

Nyitókép: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2022. november 16-án. Fotó: MTI/Soós Lajos

#Gazdaság#büdzsé#költségvetés#parlament#gulyás gergely

Címlapról ajánljuk