Gazdaság

Országszerte akadozott az üzemanyag-ellátás a kutakon

rtl.hurtl.hu

2022. december 5. 6:25

Volt olyan kút, ahol se árapkás, se prémium üzemanyag nem volt, másutt még a bolt is bezárt.

A Telex az olvasóit kérte meg, hogy mondják el, környékükön tudnak-e üzemanyagot vásárolni. Kiderült, hogy szerte az országban kifogytak a kutak a benzinből és gázolajból vasárnap. A lapnak írt válaszok szerint legalább húsz településen egyáltalán nem lehetett kapni üzemanyagot, vagy csak nagyon nehezen lehet olyan kutat találni, ahol van, de gyakran csak prémium, és azt is csak korlátozott mennyiségben lehet megvásárolni.

Olyan nagyobb városokban sem volt üzemanyag, mint Miskolc, Eger vagy Nyíregyháza. Üzemanyaghiány volt Budapesten is, a Telex olvasói egymás után sorolták a kutatakat, ahol kifogytak. Egy olvasó elmondta, hogy nyolc különböző kúton volt Érd, Budaörs és a XI. kerület környékén, de sehol nem volt benzin, még az autópálya mellett sem, egy másik pedig közölte, hogy Óbudán lehetetlenség volt dízelt tankolni.

A hiány érintette a Mol, az OMW és a Shell kutakat egyaránt – derült ki a Telex olvasóinak listájából. Sok helyen a dolgozók azzal nyugtatták a vásárlókat, hogy egy-két napon belül jön az utánpótlás, de az sem tart sokáig – írta a lap.

Szlovákiába mennek tankolni

Többen is jelezték, hogy miután nem találtak a magyar kutakon benzint, végül inkább átmentek Szlovákiába, ahol rögtön az első kútnál tudtak tankolni, 1,7 euróért.


Nyitókép: Autósorok az OMW egyik kútján Újpesten, a Váci úton, 2022. december 2-án, délelőtt. Fotó: rtl.hu

#Gazdaság#benzin#dízel#gázolaj#hiány#benzinkút#benzinhiány#üzemanyaghiány

Címlapról ajánljuk