Gazdaság

Ebben az apró faluban félmilliós havi fizetés az átlag

rtl.hurtl.hu

2022. november 23. 11:57

Az egyik legkisebb magyar településen keresik a legtöbbet az emberek. 

Meglepő adat derült ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. friss felméréséből, amiben a NAV adatai alapján vizsgálták a 2021-es fizetéseket. Az elemzésről a Forbes számolt be szerdán.

A GKI adatai szerint 2021-ben bruttó 354 ezer forint (nettó havi 235 ezer forint) volt az átlagos havi kereset, és kiderült az is, hogy melyik magyar településen a legmagasabb az átlagkereset.

Az pedig nem más, mint a mindössze egy 12 fős kis Borsod-Abaúj-Zemplén (BAZ) megyei falu, Tornakápolna, ahol átlagosan 535 ezer forintot vitt haza egy munkavállaló.

Ezzel megelőzik a második helyen lévő budapesti II. kerületet (498 ezer forint) és Telkit (467 ezer forint)

A legalacsonyabb átlagkereset a szintén BAZ megyei Csenyétén volt havi 37 ezer forinttal.

Budapest-város-község

Településtípusok szerint nézve Budapesten volt a legmagasabb az átlagos havi nettó kereset 313 ezer forinttal, ezt követik a megyei jogú városok (253 ezer forint), majd a városok (225 ezer forint) – írta a Forbes.  A skála másik végén a községek állnak 197 ezer forinttal.

Megyék

A megyék közül a legmagasabb havi nettó kereset Pest és Győr-Moson-Sopron megyében érhető el, ahol havi 259, illetve 254 ezer forintot kerestek. A legalacsonyabb kereseteket Szabolcs-Szatmár-Bereg (179 ezer forint), Békés (191 ezer forint), Nógrád (194 ezer forint), illetve Somogy megyében (196 ezer forint) érték el – írta a Forbes.

A GKI elemzése kimutatta, hogy 14 megyében az országos átlag alatt volt a kereset.

Nyitókép: Google

#Gazdaság#átlagkereset#gki#nav#elemzés#magyarország

Címlapról ajánljuk