Gazdaság

Két magyar magánszemély szerezte meg Közép-Európa egyik legnagyobb étkeztetési vállalatát

rtl.hurtl.hu

2022. november 21. 7:07

A magyar mellett a cseh, a szlovák és a román leányvállalat is az övék.

Két személy munkavállalóból lépett elő tulajdonossá a régió egyik legnagyobb közétkeztetési cégénél: az Eurest Kft. ügyvezető igazgatója, Nyerges János és pénzügyi igazgatója, Szabó Szilárd eddig a holland multi, a Compass Group magyarországi érdekeltségét vezette. A „management buy out”, (a menedzsment által való kivásárlás) tranzakció keretében 100 százalékos tulajdonjogot szereztek a magyar Eurest Kft.-ben, számolt be a Napi.hu.

A cégbírósági iratok szerint idén októberben vették meg a Compass Group magyarországi leányvállalatát. A lap megbízható forrásból származó információi szerint 

a cseh, a szlovák és a román leányvállalatot is megszerezték, így a két üzletember mondhatja ma magáénak Közép-Európa egyik, ha nem a legnagyobb közétkeztetési vállalatbirodalmát. 

A négy országban – ahol a cégek jelenleg Eurest és Scolarest márkanév alatt futnak – évente legalább 50 millió adag ételt adnak el.

A lap szerint az üzletemberek egy angol kockázati tőkebefektető segítségével ütötték nyélbe az üzletet.  A magyar Eurest Kft.-t idén októberben vásárolta meg a CEE Catering HoldCo Kft., amit alig egy hónappal korábban alapított Nyerges János és Szabó Szilárd. A CEE Catering HoldCo Kft., jegyzett tőkéje 3 millió forint, a cég tulajdonjogát jelzáloggal terhelte egy angol kockázatitőke-befektető társaság, a Glas Trust Corporation Limited. A Magyar Közjegyzői Kamara hitelbiztosítéki nyilvántartása tartalmazza a jelzálogleveket, de az összegükről nem esik szó.

A Napi.hu szerint a Glas Trust pénze és áldása kellett ahhoz, hogy a két magyar magánszemély közép-európai vállalatbirodalmat építsen ki. A lap úgy értesült, hogy az új tulajdonosok mind a négy országban fontosnak tartották megnyugtatni üzleti partnereiket, hogy minden marad a régiben, az üzletmenet az eddigiek szerint megy tovább, a változás a szerződéseket nem érinti, belátható időn belül viszont új márkanevet jelentenek be.

Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

#Gazdaság#közétkeztetés#eurest#étkezés

Címlapról ajánljuk