Gazdaság

Kiderült, kié lett Göncz Árpád vagyonokért elárverezett villája

rtl.hurtl.hu

2022. november 16. 6:45

A villát 833,9 millió forintért vette meg új tulajdonosa a nemzeti vagyonkezelő árverésén. A mögötte lévő ingatlant is megvették hozzá 352,7 millióért.

Egy ingatlanüzemeltetéssel és -adásvétellel foglalkozó cég vette meg az emblematikus épületet a II. kerületi Vérhalom téren, ahol Göncz Árpád lakott – írta a napi.hu a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. honlapján szereplő adatok alapján.

A villát elárverezték, a Flovestor Passage Kft. 1,186 milliárd forintért szerezte meg az épületet és a telket, illetve a mögötte lévő, Pentelei Molnár utcai ingatlant, amely „iroda, raktár és garázs” besorolású. Az előbbiért 833,8, utóbbiért pedig 352,7 millió forintot fizetett.

A cég egyelőre nem válaszolt a napi.hu kérdésére, hogy mit kezd majd a két ingatlannal.

A Flovestor Passage tulajdonosa az egyesült Kirtályságban, Chatham kikötővárosban bejegyzett Flovestor Limited. Ebben jelentős befolyással bír egy monacói címmel rendelkező német állampolgár, Florian Wilhelm Albrecht. A kft egyik ügyvezetője a budapesti lakcímmel rendelkező Albrecht Benedikt Florian is, kisebbségi tulajdonosa pedig a szintén budapesti lakcímmel rendelkező Albrecht Lukász Flórian. 

Az Albrecht család több magyarországi vállalkozásban érdekelt, egyik cégük a Jellinek Dániel milliárdos üzletemberhez köthető ReoCo Value Added ingatlanalaphoz került 2019-ben.

Nyitókép: Kovács Attila/MTI

#Gazdaság#göncz árpád#villa#ingatlan#árverés#ingatlankezelő#vérhalom tér#ii. kerület

Címlapról ajánljuk