Gazdaság

Bezár Szeged egyik legismertebb vendéglátóhelye

rtl.hurtl.hu

2022. október 11. 8:14

Az utóbbi hetekben több szegedi hely jelentette már be, hogy a megnövekedett rezsiköltségek miatt kénytelenek lehúzni a rolót.

„Sajnálattal tájékoztatunk benneteket, hogy a Tiszavirág Hotel és Kávézó 2022. október 10-től határozatlan időre bezár. Köszönjük az együtt töltött időt!” – írja Facebook-oldalán a népszerű szegedi vendéglátóhely. A bezárás okát nem osztották meg, de a Szegeder cikke szerint az utóbbi hetekben több szegedi hely jelentette már be, hogy a megnövekedett rezsiköltségek miatt kénytelenek lehúzni a rolót.


Mint írják: a Tiszavirág 2012 végén nyílt újra hosszú idő után, mint a városba betörő gasztroforradalom egyik zászlóshajója. A Sunseaty blog 2015-ben így jellemezte: „A név hallatán minden bizonnyal sokaknak a város egyik legpatinásabb polgári épülete és az elegáns szálloda jut eszébe, míg mások előtt inkább az itt eltöltött kellemes pillanatok emlékképe villan fel. Ezzel szemben kevesen gondolnak az ínycsiklandozó burgerekre, pedig akik a gourmet szintre hajtanak, azoknak szinte kötelező gasztronómiai program.”

Október elején már bezárt a Süti nem süti nevű cukrászműhely, ők el is árulták, hogy a gazdasági környezet változása miatt kényszerültek összeköltözni társhelyükkel, a Kelesztővel. Szombaton derüli ki, hogy Fehértói Halászcsárda kapott ötmilliós villanyszámlát, amit ugyan még ki tudnak fizetni, de kérdéses a jövőjük.

Nyitókép: Google Street View

#Gazdaság#szeged#tiszavirág#bezárás#vendéglátás

Címlapról ajánljuk