Gazdaság

Vagyonkezelő céget alapított Habony Árpád – úgy néz ki, rögtön bele is tett 150 millió forintot

rtl.hurtl.hu

2022. október 9. 16:44

Van mibű.

Új vagyonkezelő céget jegyeztetett be Habony Árpád, írja a 24.hu. A Futurum Investments Zrt.-t Szentendrére jegyezték be, alaptőkéje 150 millió forint. A vállalat vezérigazgatója Halkó Gabriella, aki az Andy Vajna-féle TV2 gazdasági és stratégiai igazgatójaként vált ismertté.

A lap emlékeztet, hogy ezen kívül csak egy Habony-cég található a magyar cégadatbázisban, a végelszámolás alatt álló Színes Tinták Kulturális Tanácsadó Bt. Emlékeztetnek: „valójában azonban nagyobb a holdudvara, bár eddig hiába firtatta a sajtó, honnan származnak a luxus életviteléhez szükséges jövedelmei.” Az új cég 150 milliós alaptőkéjét mindenesetre készpénzben fizették be.

Halkó Gabriella korábban volt élettársával, Jáksó Lászlóval épített céghálót a médiában. Jáksó Habony baráti körébe tartozik. Halkó a vezető testület tagja lett az öt fővárosi kaszinó koncessziós jogát birtokló Las Vegas Casino Zrt.-ben.

Nemrég Habony és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter közös hírügynökségéről, a V4NA-ról derült ki, hogy megalapozatlan információkkal látták el a kormánypárti sajtót az Ukrajnának szánt fegyverek állítólagos lenyúlásáról.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Gazdaság#habony árpád#tanácsadó#cég#befektetés#vagyonkezelő

Címlapról ajánljuk