Belföld

Habony Árpád hatalmas összeget halmozott fel londoni cégében

Dévai LászlóDévai László

2022. június 16. 6:25

A politikai tanácsadó minden magyar érdekeltségét felszámolta.

A titokzatos politikai tanácsadó több mint egymillió fontos vagyon halmozott fel a londoni székhelyű cégében – írja a HVG. Habony Árpád az elmúlt időszakban felszámolta az összes magyarországi érdekeltségét és csak a külföldi üzleteire koncentrál. A Danube Business Consulting nevű, Londonban bejegyzett céget Habony korábban Arthur J. Finkelsteinnel közösen alapította, de ma már ő az egyedüli tulajdonos.

Habony vállalkozásának 2021-es pénzügyi összesítője szerint tavaly jó évet zárt. Összességében kijelenthető, hogy a Danube Business Consulting készpénzállománya és tőkéje is évek óta jelentősen nő, tavaly év végére meghaladta az 1,234 millió fontot, ami mostani árfolyamon számolva több mint 567 millió forintnak felel meg. A HVG cikke hozzáteszi: nagyrészt mozdítható vagyonról van szó, mivel ebből az összegből az alaptőke mindössze 5 ezer font, a többi, mintegy 565 millió forintnyi eredménytartalék, magyarán ennyi pénzt halmozott fel a vállalkozás.

A jelentés szerint Habony Árpád évek óta nem vett ki osztalékot a cégből, a legutolsó ilyen eset 2016-ban volt, amikor 100 ezer fontnyi összeget hívott le.

A cégben azóta halmozódik a tőke, készpénzben és bankbetétben egyaránt. 2017-ben 227 ezer fontot tüntettek fel a pénzügyi jelentésben, 2020-ra ez az összeg 313 ezer fontra nőtt, 2021 végére pedig már 834 ezer fontra gyarapodott.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#habony árpád#london#cég#vagyon#fidesz

Címlapról ajánljuk