Gazdaság

Így néznek ki az emelt rezsiről szóló számlák

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 23. 12:13

Hamarosan mindenki a kezébe veheti a gyakran emelt összeget tartalmazó számlákat. 

Az MVM csoport lakossági ügyfelei augusztus 23-a után kapják meg az augusztus 1-jétől érvényben lévő szabályok szerint készült számlákat.    

A vállalat honlapján közzétették a papírokhoz tartozó magyarázatokat is, ezekből pedig látható, hogy miként néznek majd ki a gáz- és az áramszámlák.

Amennyiben a fogyasztás a rezsicsökkentett, kedvezményes sávhatár alatt marad, jellemzően csak a kedvezményes, rezsicsökkentett ár fog szerepelni a számlában. Ha a fogyasztás meghaladja a kedvezményes sávhatárt, a diktált vagy átalánnyal fizetett mennyiségtől függetlenül minden havi számlában szerepelni fog a rezsicsökkentett és a valós piaci árhoz képest kedvezőbb lakossági piaci ár is.

Így néznek ki az emelt rezsiről szóló számlák

A számlán megváltozott az első oldalon kiemelt információkat tartalmazó, úgynevezett rezsibox tartalma is. Látható lesz, hogy az ügyfél a rezsicsökkentés nélkül, világpiaci áron számolva mennyit fizetne, illetve az aktuálisan elszámolt időszakra vonatkozó megtakarítást is tartalmazza a számla, azaz a világpiaci áron számolt és a rezsicsökkentett áron ténylegesen fizetendő összeg különbözetét.

Így néznek ki az emelt rezsiről szóló számlák

Az első számla tartalmazhat augusztus 1-je előtti fogyasztást is, amit az augusztus 1-je előtt érvényes rezsicsökkentett áron számoltak el.

Az augusztus 1-jei változásokat követően tehát 

  • augusztus 23-a után érkeznek az első számlák a lakossági ügyfeleknek és a nem társasházban élő nagycsaládosoknak a július-augusztusi fogyasztásról. 
  • Szeptembertől várhatják számláikat a társasházak és a társasházakban élő nagycsaládosok, nekik ekkor két számlázási időszakot érintve (július-augusztus és augusztus-szeptember) küld számlát a szolgáltató.

A számlázással és egyéb tudnivalókkal kapcsolatban a szolgáltató részletes tájékoztatót állított össze.

Nyitókép: MVM

#Gazdaság#rezsicsökkentés#rezsiemelés#számla#mvm

Címlapról ajánljuk