Gazdaság

Megszólalt a Vodafone vezetője az eladásról: a magyar kormány stratégiája világos

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 22. 12:31

Nick Read, a Vodafone Group elnök-vezérigazgatója szerint az egyesült vállalat erősíti a versenyt, és jobban hozzáfér majd a beruházásokhoz.

Ahogy arról beszámoltunk, hétfőn kiderült, hogy a magyar állam a korábban Mészáros Lőrinc, ma Jászai Gellért érdekeltségébe tartozó 4iG-vel közösen megvásárolja 715 milliárd forintért a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt-t. Az eladásról szóló megállapodással kapcsolatban megszólalt Nick Read, a Vodafone Group elnök-vezérigazgatója is.

Az üzletember közölte:

A magyar kormánynak világos stratégiája van arra, hogy magyar tulajdonú nemzeti piacvezető céget hozzon létre az IKT-szektorban. A 4iG-vel való egyesülés lehetővé teszi, hogy a Vodafone Magyarország, amely az országban sikeres és innovatív tevékenységet folytat, sokkal erősebb léptékű és teljesen konvergens szolgáltatóként jelentős szerepet játsszon az ágazat jövőbeni növekedésében és fejlődésében. Az egyesült vállalat erősíti a versenyt, és nagyobb hozzáféréssel rendelkezik majd a beruházásokhoz, hogy előmozdítsa Magyarország digitalizációját.

Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója közölte, hogy a Vodafone Magyarország megvásárlása az elmúlt harminc év legjelentősebb hazai távközlési tranzakciója lehet, hasonló léptékű, mint a rendszerváltást követően a Matáv privatizációja volt.

Nyitókép:  Nick Read. Fotó: David Levenson/Bloomberg via Getty Images

#Gazdaság#vodafone#eladás#4ig#magyar állam#nick read

Címlapról ajánljuk