Gazdaság

Milliárdokat fialt a kaszinóbiznisz, mégsem kell különadóznia

rtl.hurtl.hu

2022. május 31. 16:36

Garancsi István és az új honvédelmi miniszter érdekeltsége csaknem 11 milliárd forint osztalékra tett szert az Andy Vajnától „megörökölt” üzletből.

Csaknem 11 milliárd forint osztalékot fialtak a néhai Andy Vajna fővárosi kaszinói tavaly az új tulajdonosnak, a Garinvest Projekt Zrt.-nek – írja a 24.hu. A magát korábban a miniszterelnök „kötélbarátjának” nevező Garancsi István, és a honvédelmi miniszterré frissen kinevezett Szalay-Bobrovniczky Kristóf közös érdekeltsége 2020 tavaszán vette át a koncessziós jogot birtokló Las Vegas Casino Zrt.-t, amiből már abban az évben 8,3 millió forint osztalékot vettek ki.

A koronavírus-járvány alatt a kaszinókra sokáig enyhébb korlátozások vonatkoztak, mint például az éttermekre, mozikra vagy épp az állatkertekre. A kormány múlt héten különadókat jelentett be több ágazatra: a gyógyszerforgalmazókra például azért, mert a járvány alatt a családok gyógyszereket halmoztak fel, a telekommunikációs szektorra pedig azért, mert többet interneteztek az emberek. Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert arról is megkérdezték, hogy a szerencsejáték-szektor miért maradt ki: azt mondta, azért, mert azokra a szektorokra „lőttek”, ahol a legtöbb „extraprofit” keletkezett.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

#Gazdaság#kaszinó#garancsi istván#szalay-bobrovniczky kristóf#különadó#extraprofit

Címlapról ajánljuk