Gazdaság

Orbán korábbi páholytársának cége 13,9 milliárdos munkát kapott

rtl.hurtl.hu

2022. május 30. 10:46

Ezúttal nem sportpályát vagy lelátót, hanem iskolát építenek. A nyertes cég egyik tulajdonosa, Végh Gábor egészalakos Puskás Ferenc-szobrot adományozott a felcsúti akadémiának.

A Pharos 95 Sportépítő Kft. nyerte el az állami BMSK Zrt. közbeszerzését, így a dunavarsányi cég építhet új iskolát Dunaharasztiban nettó 13,9 milliárd forintért. Az erről szóló uniós hirdetményt a Dunaharaszti Online vette észre.

A Pharos 95 Kft. egyik tulajdonosa, Végh Gábor egészalakos Puskás Ferenc-szobrot adományozott a felcsúti akadémiának. A vállalkozás családi tulajdonban van, a másik tulajdonos Végh-Kajtár Erika. A cégnek a miniszterelnök szülőfalujában, Felcsúton is van telephelye, sőt: a Pharos építette a műfüves pályákat az akadémia számára. A Bors korábbi cikke szerint pedig Végh Gábor is azon szerencsések között volt, akivel Orbán Viktor miniszterelnök egy VIP-páholyból nézett meccset. Végh a Zalaegerszeg futballcsapatának tulajdonosa és elnöke.

A céget nem kerülik el a közpénzes megbízások. 930 millióért építettek lelátót Békéscsabán, 235 millióért sportcentrumot Bicskén, a Honvéd fociakadémiájának kivitelezésében pedig konzorciumi tagként nyertek el 3,8 milliárdos megbízást.

A Dunaharaszti Általános és Művészeti Iskola két épületet kap, összesen 24 tanteremmel, négy előadóteremmel, tornateremmel, táncteremmel és 600 adagos melegítőkonyhával. Az intézmény teljesen akadálymentes lesz, gondoskodnak a szükséges parkolók kialakításáról is. 

Nagyjából itt:

 

Nyitókép: Google Street View

 

#Gazdaság#dunaharaszti#közbeszerzés#pharos 95 kft.#iskola#végh gábor

Címlapról ajánljuk