Gazdaság

Eddig lehet élelmiszert vásárolni a SZÉP-kártyákkal az árstop meghosszabbítása után

rtl.hurtl.hu

2022. április 29. 9:05

Változtak a határidők, örülhetnek a SZÉP-kártyások.

Megjelent az árstopról szóló rendelet is a Magyar Közlönyben, amit az Infostart szemlézett. Kiderült, hogy a SZÉP-kártyákat hogyan érinti a rendelet: az eddigi, május 31-i határidőt meghosszabbították július 1-ig. Ez azt jelenti, hogy élelmiszer-vásárlásra is felhasználható a kártya vendéglátás alszámláján szereplő összeg.

Az árstop határidejét szintén július 1-ig tolta ki a kormány. Az rtl.hu mai cikkéből kiderül: A benzinárstop már korábban is jelentős fejtörést okozott a kisebb benzinkutakat üzemeltető vállalkozásoknak, a mostani hosszabbítás pedig lehetetlen helyzetbe hozhatja őket, ha a kormány valamilyen módon nem csökkenti terheiket.

A benzinárstop nem fenntartható Hernádi Zsolt MOL elnök szerint, mert középtávon ellátási nehézségeket okozhat. Ráadásul a magas energiaárak évekig megmaradhatnak – tette hozzá. Van olyan benzinkút, ahol a júliusig meghosszabbított 480 forintos üzemanyagárstopra reagálva ismét korlátozásokat vezettek be. A kormány szerint viszont az árstopnak több az előnye, mint a hátránya, tudósított az RTL Híradó.

Nyitókép: Róka László / MTVA

#Gazdaság#árstop#szép#benzin#magyar közlöny#rendelet#határidő#szép-kártya

Címlapról ajánljuk