Gazdaság

Tárgyalt a Mol a tüntető benzinkutasokkal

rtl.hurtl.hu

2022. március 24. 14:48

A vállalat azt ígéri, hogy zökkenőmentes lesz a szerződéskötés és a szállítás.

A Mol székháza előtt demonstrált csütörtökön a Független Benzinkutak Szövetsége. A Napi.hu azt írja, hogy a kis kutakat tömörítő szervezet többek közt azt akarja elérni, hogy a Mol gyorsítsa a szerződéskötés folyamatát azokkal a kutakkal, amelyeket korábban olyan nagykereskedők szolgáltak ki, amelyek most ideiglenesen nem szállítanak üzemanyagot a 480 forintban maximált nagykereskedelmi ár miatt.

A Mol tárgyalt a szervezet képviselőivel, és megígérték, hogy a szerződéskötés folyamatát zökkenőmentessé teszik, illetve értesítik a cégeket, ha nem tudják szállítani a kért mennyiségű üzemanyagot. Az olajvállalat azt állítja, hogy „utolérte magát”, így már nem lesznek szállítási nehézségek.

A Független Benzinkutak Szövetsége azt is szeretné, ha parlamenti vizsgálóbizottság járna utána, hogy milyen hatástanulmányok készültek a 480 forintos ársapka bevezetése előtt, volt-e szakmai egyeztetés, mérik-e a rendelet hatásait. Azt is nehezményezik, hogy a támogatások lehívása, a pályázatok túl bürokratikusak.

Nyitókép (illusztráció): MTVA/Bizományosi: Róka László

#Gazdaság#mol#üzemanyag#független benzinkutak szövetsége#hatósági ár

Címlapról ajánljuk