Gazdaság

Nyolc benzinkút üzemeltetését tagadta meg a Mol

Nagy Attila KárolyNagy Attila KárolyTárkányi ZsoltTárkányi Zsolt

2022. március 21. 15:47

A nemzeti olajtársaság szerint azért nem veszik át az ideiglenesen a becsődölt töltőállomások üzemeltetését, mert a közelükben van más benzinkút, ahol a lakosság tankolhat.

Orosz András, a Mol kiskereskedelmi igazgatója az RTL Híradójának megerősítette, hogy az állami olajipari cég egyelőre nem veszi át egyetlen becsődölt magánbenzinkút üzemeltetését sem. Arról, hogy a hatósági benzinár miatt bezárt kutakat mégsem veszi át a Mol, hétfőn számolt be a 444.

Orosz András a Híradó kérdésére elmondta, hogy a jogszabály szerint az Innovációs és Technológiai Minisztérium köteles eljárni minden esetben, amikor üzemszünetet hirdet egy töltőállomás.

A mi feladatunk, felelősségünk ebben az esetben az, hogy vizsgáljuk meg, hogyan biztosítható maradéktalanul az ellátás biztonsága az adott töltőállomás környezetében

– mondta a Mol feladatáról a kiskereskedelmi igazgató, hozzátéve, hogy egyesével megvizsgálták a szóban forgó benzinkutakat, és azt látták, hogy ezeknek a benzinkutaknak a 20 kilométeres körzetében működik Mol vagy másmilyen töltőállomás.

Így jelen pillanatban anélkül hogy ezeket átvennénk, biztosítható a lakosság, az ottani vállalkozók üzemanyag-ellátása.

– közölte Orosz András, aki azt is elmondta, hogy jelenleg 

összesen nyolc benzinkútról van szó. 

Az Innovációs és Technológiai Minisztériumot is tájékoztatták arról, hogy a Mol a fentiek miatt nem veszi át az ideiglenes üzemeltetésüket.

A Híradó kérdésére a kiskereskedelmi igazgató azt is elárulta, hogy a Mol nem egyeztet rendszeresen a kormánnyal a helyzetről, ha a szerintük lépniük kell, azt az adott esetben külön jelzik.

 

Nyitókép: Nagy Atttila Károly

 

#Gazdaság#mol#benzinárstop#benzinkút#Híradó

Címlapról ajánljuk