Gazdaság

Elnézést kért a Mol, mert Hernádi Zsolt egy mexikói fényképpel bizonygatta, hogy pánikvásárlás zajlik

rtl.hurtl.hu

2022. március 11. 17:33

Ettől még az olajtársaság szerint vannak veszélyes mutatványok a benzinkutakon.

Elnézést kért a Mol azért, mert Hernádi Zsolt, a cég elnök-vezérigazgatója a csütörtöki Kormányinfón egy 2019-ben, Mexikóban készült fényképpel próbálta bizonygatni, hogy nejlonzacskóba is tankolnak a hazai benzinkutakon.

A sajtótájékoztatón Hernádi Zsolt „pánikvásárlásról” beszélt, és azt mondta, a hazai olajfinomítók zavartalanul működnek, a szállítással nincs fennakadás. A kormány még a Facebook-oldalán is nyomatékosította, hogy „a rendőrség eljárást indíthat azokkal szemben, akik az üzemanyag-ellátás leállásáról valótlan információkat közölnek, vagy üzemanyag-szállításra nem alkalmas tárolóba tankolnak”.

A Kormányinfón megjelent újságíróknak körbeadott fotóval kapcsolatban a 24.hu megkereste a Molt és a Miniszterelnökséget is, miután kiderült, hogy az nem most, és nem is Magyarországon készült.

A képek közé – a legnagyobb körültekintésünk ellenére is – bekerülhettek olyan fotók, amelyek nem Magyarországon készültek, emiatt elnézést kérünk

– közölte az olajtársaság. Hozzátették, hogy ez nem változtat azon, hogy a töltőállomásaikon a napokban az átlagoshoz képest akár háromszoros is volt a forgalom, és elszaporodtak a veszélyes, nem erre hitelesített eszközökbe történő tankolások.

A Miniszterelnökség egyelőre nem reagált az ügyre.

Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

#Gazdaság#mol#hernádi zsolt#üzemanyag

Címlapról ajánljuk