Gazdaság

Német hadiipari óriáscég vásárolta be magát Mészáros Lőrinc volt cégébe

rtl.hurtl.hu

2022. január 25. 20:45

Az állami közbeszerzéseken többször nyerő, itthon és külföldön is terjeszkedő 4iG 25 százalékát szerezte meg a Rheinmetall.

A német Rheinmetall AG részvényvásárlással és tőkeemeléssel 25,12 százalékos tulajdont szerez a 4iG Nyrt.-ben, amellyel a magyar informatikai és távközlési cégcsoport legnagyobb nemzetközi befektetője lesz – közölte a korábban Mészáros Lőrinc cége, jelenleg pedig Mészáros volt üzlettársa, Jászai Gellért többségi tulajdonában lévő 4iG.

A hazai közbeszerzéseken jelentős szereplőnek számító 4iG a közelmúltban vásárolta meg a román tulajdonú, magyarországi internet- és kábeltelevízió-szolgáltató céget, a DIGI-t, mintegy 232 milliárd forintért. Jászai Gellért cége ezen felül nemrég megállapodott a magyar állammal is, hogy többségi tulajdont szerez az Antenna Hungária Zrt.-ben.

A düsseldorfi székhelyű Rheinmetall AG világszinten jelentős hadiipari és járműipari vállalat. A cég gyártja többek között a Magyarország által is vásárolt Leopard 2 tankokat és Lynx gyalogsági harcjárműveket. A Lynx-eket ráadásul Magyarországon fogja gyártani a cég.

Nyitókép: Lynx páncélozott gyalogsági harcjármű a német Rheinmetall és a magyar állam közös beruházásában épülő Lynx-harcjárműgyár bokrétaünnepségén Zalaegerszegen 2021. szeptember 10-én. – Fotó: Varga György / MTI

#Gazdaság#4ig#mészáros lőrinc#jászai gellért#németország

Címlapról ajánljuk