Gazdaság

Balkáni mobilszolgáltatót vett a gyorsan terjeszkedő magyar vállalat

rtl.hurtl.hu

2021. december 21. 15:06

A korábban Mészáros Lőrinc, jelenleg Jászai Gellért érdekeltségébe tartozó 4iG itthon és külföldön is egyre több céget vásárol fel.

A 4iG montenegrói leányvállalata (4iG Montenegro) megszerezte a Telenor d.o.o. Podgorica (Telenor Montenegro) 100 százalékos részvénycsomagját – közölte a 4iG kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A magyarországi székhelyű 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója, többségi tulajdonosa Jászai Gellért.

A hazai közbeszerzéseken jelentős szereplőnek számító 4iG korábban az ország leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc érdekeltségéhez tartozott, azonban Jászai kivásárolta a cégből a Mészároshoz köthető Opus Globalt.

A 4iG közleménye szerint a korábban a norvég Telenor leányvállalatának számító Telenor Montenegró a balkáni ország legjelentősebb mobilszolgáltatója, az ország lakosságának 98 százalékát éri el 4G alapú mobilszolgáltatásaival.

A 4iG a közelmúltban vásárolta meg a román tulajdonú, magyarországi internet- és kábeltelevízió-szolgáltató céget, a DIGI-t, mintegy 232 milliárd forintért. Jászai Gellért cége ezen felül nemrég megállapodott a magyar állammal is, hogy többségi tulajdont szerez az Antenna Hungária Zrt.-ben.

Nyitókép: Jászai Gellért – Forrás: 4ig.hu

#Gazdaság#mészáros lőrinc#jászai gellért#telenor#montenegró

Címlapról ajánljuk