Gazdaság

Ennyiért adták tavaly októberben a csirkemellfilét és a far-hátat

rtl.hurtl.hu

2022. január 15. 14:14

Az akciós reklámújságokban feltüntetett eredeti árakból próbálták visszafejteni, mire számíthatunk februártól a boltokban.

Az áruházláncok reklámújságjaiból igyekezett visszafejteni a Napi.hu, hogy mennyibe kerülhettek tavaly októberben azok a termékek – a csirkemell, a csirke far-hát, a sertéscomb, a kristálycukor, a 2,8%-os UHT tej, az étolaj és a BL55-ös liszt –, amelyeket a kormány döntése értelmében ismét az akkori áron kell kínálniuk a boltosoknak.

Bár a reklámújságok akciós árakat hirdetnek, az is megtalálható bennük, hogy mennyi volt az eredeti áruk, ebből lehet következtetni arra, hogy mire számíthatunk az élelmiszerárstop február elseji hatályba lépése után:

  • az Aldiban, a Lidl-ben és a Tescóban múlt októberben 1499 forintos eredeti árat tüntettek fel a csirkemellfilé kilójáért,
  • a Pennyben 299 forintról árazták le akkor a csirke far-hátat,
  • a Sparban 799 forintról akciózták le az egyik ismert márka étolaját,
  • a Tesco akciójában pedig 289 forintról vitték le az egyik márkás 2,8 százalékos tej árát.

A portál megjegyzi, hogy az összeállítás nem teljeskörű, elképzelhető, hogy ettől eltérő árakkal találkozhatunk majd a boltokban. Mint korábban írtuk, a kereskedőknek az október 15. napját megelőzően alkalmazott utolsó bruttó kiskereskedelmi árat kell alkalmazni.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

 

#Gazdaság#élelmiszerárstop#kiskereskedelem

Címlapról ajánljuk