Fókusz

Van, aki több mint 20 kilót fogyott a Sztárbox miatt – bemutatkoznak a középsúly versenyzői

Süle LászlóSüle László

2024. július 10. 20:44

Szerdán kiderült, kik lesznek a Sztárbox férfi középsúly kategóriájának versenyzői. A mezőny igazán mesés, van köztük Király, Herceg és Veréb is, és van köztük olyan sportoló is, aki korábban McGregor meccseit kommentálta a Sport TV-n. Izgalmas mérkőzések várhatók: Shane Tusup nem olyan fajta, akinek a részvétel fontos, és Törőcsik Dani számára sincs olyan opció, hogy ne ő nyerjen, Veréb Tomi szerint igazi férfifeladat vár rájuk a ringben.

Shane Tusup kezdhetné úgy a bemutatkozását, hogy „Amerikából jöttem”, mestersége: egykori úszó, majd edző – most pedig már nyugodtan hozzáírhatja az egyébként is sportos életrajzához, hogy bokszoló.

„Korábban már kommentáltam McGregor meccseit a Sport TV-n, szóval a küzdősportokról és bokszról egy csomó tapasztalatom van. A ringben igazából sosem voltam személyesen, eddig még nem vettem részt bokszedzéseken. Szóval ez egy tök jó lehetőség számomra is.” – mondta a Sztárboxról Shane Tusup, akinek a versenyzés szinte a születése óta a vérében van. Természetesen számára is fontos a teljes felkészülési folyamat, de soha semmibe nem vágott még úgy bele, hogy ne a maximumot próbálta volna meg kihozni magából.

Van, aki csaknem 40 kilót fogyott a Sztárbox miatt – bemutatkoznak a Sztárbox középsúly versenyzői
Shane Tusup

Aki engem ismer, az jól tudja: nekem nem a részvétel a fontos. 

Nincs olyan verzió, hogy csupán azzal megelégszem, hogy elindultam egy versenyen. Számomra az egyetlen opció: menni a végső győzelemért! De mindig is azt mondtam, hogy nem félek elbukni sem, erről szól az egész filozófiám. Ha elbukom, hát rendben, de az nem kérdés, hogy a teljes, végső győzelemre törekszem, hogy domináljam ezt az egész tornát” – fogalmazott.

Egy igazi Herceg is megméretteti magát 

A YouTube egyik legnépszerűbb magyar zenei előadója, Herceg elsősorban azért vállalta el a felkérést, mert szeretett volna kiszakadni a komfortzónájából. Különösebb sportmúltja nincsen, de gyerekkorában a foci és a kosárlabda mellett a bokszolást is kipróbálta. Profi körülmények között azonban most először találkozott az ökölvívással.

Azon az állásponton vagyok, hogy jobb adni, mint kapni. De hát ez a sportág olyan, hogy itt mindig kapsz, itt a győztest is megverik. Adni meg muszáj: le kell győzni az ellenfelet.

Az énekesnek esze ágában sincsen elmenekülni a kihívások elől, lágy dallamok éneklése helyett ezúttal csontzenére készül.

Van, aki csaknem 40 kilót fogyott a Sztárbox miatt – bemutatkoznak a Sztárbox középsúly versenyzői
Herceg

„Nyilván nagyon nagy dolog lenne megnyerni a Sztárboxot, de most annyira előre nem tekintek. Mindig lépésről lépésre. Szeretném megnyerni először az első meccset, utána a következőt, és akkor a végén tök jó lenne, ha a Herceget megkoronáznák.”

Herceg után egy Király is beáll a ringbe

Király Viktor az elmúlt időszakban egyáltalán nem érezte magát „királyul”. Házassága válságba került, mély depresszióba esett, meghízott, és sokáig nem találta a kiutat a gödörből, azonban a boksz megváltoztatta az életét. Az énekes három hónap felkészülés után 110 kilóról 86 kilóra fogyott. 

„Úgy érzem, hogy a boksz megmentett engem, és én ezért vagyok itt. Bármi a végeredmény, azért vagyok itt, hogy én végigcsináljam ezt az utat. Már most megváltozott az életem egy laza három hónap alatt, 110 helyett most már 86 kiló vagyok. A majdnem semmi edzésből most heti kilenc, tizeket edzek. Szóval hihetetlen, hogy mennyire megváltozott az életem.”

Van, aki csaknem 40 kilót fogyott a Sztárbox miatt – bemutatkoznak a Sztárbox középsúly versenyzői
Király Viktor

Király Viktor New Yorkban született, az Egyesült Államokban pedig szinte kötelező mindenféle sportágat kipróbálni. Úszott, futott, amerikai focizott, sőt hobbiszinten még bokszolt is.

Mindig azt hittem, hogy nem fogom bírni. Nagy meglepetés számomra, hogy amennyire féltem magától a küzdelemtől, sokszor azon veszem észre magam, hogy jobban bírom, ha megütnek, mint hogy én üssem meg a másikat. 

 

Torghelle Sándor korábban egy egészen más pályán közlekedett bátran 

A ringben persze nem lesz pardon, ezt tudja a korábbi válogatott labdarúgó, Torghelle Sándor is. Aki emlékszik az egykori gólvágóra, azt tudja, hogy sosem félt belemenni a kemény összecsapásokba, finoman szólva is „határozottan bátran” közlekedett a pályán.

„Amikor 18 éves voltam, és kaptam valamilyen negatív kritikát vagy egy pofont, akkor azért mentem előre, ész nélkül csináltam a butaságokat. Mára megtanultam, hogy ha kapok valamit, akkor higgadtan, nyugodtan kell megoldani ezeket a szituációkat. Amikor bent vagy a ringben, felkészülhetsz te mindenre, ott azért kellemetlen helyzetbe is kerülhetsz” – mondta a sportoló, aki hozzátette, a ringben megpróbálja ésszel megoldani a különféle problémákat.

Van, aki csaknem 40 kilót fogyott a Sztárbox miatt – bemutatkoznak a Sztárbox középsúly versenyzői
Torghelle Sándor

Torghelle négy éve visszavonult, de előtte húsz évig hivatásosan sportolt, ebben mindenféleképpen bízhat, hiszen 42 évesen is jó formában van. Az ökölvívásról azonban eddig semmit sem tudott. „A sportban nem azért készülnek az emberek, hogy na, jól kikapok, és akkor kész. Azért edzek, dolgozok, hogy meglegyen a győzelem. Az a célom, hogy megnyerjem az egész eseményt, hiszek benne, hogy ezt meg tudom csinálni.”

Pápai Joci először csak a kondiját szerette volna rendbe hozni a boksszal 

Pápai Jocinak nem a sportban van több mint két évtizedes múltja, hanem a hivatásos zenélésben. Az ő motivációja is hasonlóan alakult, mint a többieké: először csak a kondiját szerette volna rendbe szedni a boksszal, aztán menet közben egyre jobban megszerette a sportágat.

Egy biztos, ami engem illet: hogy fél melót nem fogok csinálni: vagy én vagy ő. Ott biztos el fog dőlni, hogy én ezt egy kicsit meg akarom majd úszni, és akkor ezt el lehet így intézni. Ebbe úgy kőkeményen bele fogok állni.

Van, aki több mint 20 kilót fogyott a Sztárbox miatt – bemutatkoznak a középsúly versenyzői
Pápai Joci

Az idei középsúly versenyzői között is lesz színész

A Sztárbox bajnoki övét tavaly középsúlyban Molnár Áron színész vitte el. Az idei középsúlyban Veréb Tamás nemcsak a legfiatalabb versenyző, de az egyetlen színész is. A miskolci születésű színész tavaly végignézte az összes meccset, majd év elején saját magától el is kezdett bokszolni. Nem volt kérdés, hogy vállalja a kihívást.

„Ez egy igazi férfifeladat. Azért ezt kimondhatjuk. Nagyon komoly bátorság. Nemcsak azon az egy napon, amikor szólít majd a ring, és be kel állni, hanem gyakorlatilag azóta minden nap megszólít a ring. Eddig az igazi mélyvíz-szituációkat szerettem a legjobban az életemben és a szakmámban. Ezt is lehet annak nevezni.”

Van, aki csaknem 40 kilót fogyott a Sztárbox miatt – bemutatkoznak a Sztárbox középsúly versenyzői
Veréb Tomi

Veréb Tomi gyerekként versenyszerűen úszott, az állóképességével egészen biztosan nem lesz gondja, úgy érzi, bírni fogja szusszal. Nyugodt embernek tartja magát, és színészként aligha lesz lámpaláza a forró sportcsarnokban. Nem izgul, de izgatottan várja már a meccsét.

„Nagyon izgat, hogy belőlem mit látnak majd a nézők. Bízom benne, hogy azt, hogy ugyanolyan ember tudok maradni, mert ez lehet a kulcsa ennek a dolognak, hogy az ember sportszerűen játssza végig ezt a játékot.”

Egy mentalista is beáll a ringbe

Kékesi Dánielt művésznevén, Danny Blue-ként ismerte meg az ország. A mentalista szeretné megmutatni, hogy testileg is legalább olyan erős, mint fejben.

„Kíváncsi vagyok, hogy belőlem mit hoz ki ez a fajta stresszfaktor. Bízom benne, és jelenleg úgy látom, hogy meg fogom tudni őrizni a hidegvéremet. Aztán majd meglátjuk, hogy milyen lesz, ha ott lesz az a sok százezer ember és az, aki megverne.”

Van, aki csaknem 40 kilót fogyott a Sztárbox miatt – bemutatkoznak a Sztárbox középsúly versenyzői
Danny Blue

A mentalistának az extrémsportokban van nagy tapasztalata, a hegy- és falmászás terén rutinosnak számít. Vett már részt állóképességi versenyeken is, tehát jól bírja a gyűrődést. A boksszal azonban eddig csak nézőként volt dolga.

„Valóban láttam a Sztárbox korábbi évadát, és megmondom őszintén, a boksszal egy kicsit közelebbről így találkoztam. Úgyhogy idén, amikor jött a felkérés, hogy akár én is megmutathatnám magam a ringben, azt gondoltam, hogy ez egy tök jó alkalom.”

Az egykori vízipólós tetoválóművész is készen áll a küzdelemre 

Törőcsik Dániel tetoválóművésznek legfőképpen labdajátékos múltja van, tizenöt éven keresztül vízipólózott. Bár korábban inkább csak nézni szerette a bokszot, az elmúlt hónapokban annyira megszerette ezt a sportágat, hogy biztos benne, hogy a műsor után is folytatja az ökölvívó edzéseket.

„Nyilván az benne van a bokszban, hogy kapni fogok, és ha így van, nekem azzal abszolút semmi problémám. Azzal már inkább, hogy valakit úgy megüssek, ahogy kell, mert mégiscsak ez a boksz, ahol az a cél, hogy vagy pontozással, vagy kiütéssel, de nyerjél. Nekem azt a gátat kellett átszakítanom magamban, hogy a gongtól a gongig ne legyek szociális.”

Dani legnagyobb félelme az volt, hogy nehogy megsérüljön a keze, hiszen a a munkaeszközéről van szó. Erre külön ügyel, és olyan edzésmunkát végez, hogy az ujjai kibírják a megterhelést. Nagyon eltökélt, és a győzelemre fókuszál.

Van, aki csaknem 40 kilót fogyott a Sztárbox miatt – bemutatkoznak a Sztárbox középsúly versenyzői
Törőcsik Dani

„Nincs olyan opció, hogy ne én legyek a végén a nyertes. Abban a pillanatban, ha megadom az esélyt a másiknak, hogy ő a jobb, már most el is veszítettem az egészet. Úgy állok hozzá, hogy a végén az övet az én derekamra fogják kötni. Remélem, hogy a köztes mérkőzések ki fogják elégíteni a nézőket, és jók lesznek.”

Idén tehát ismét jön a Sztárbox, és már arra sem kell sokat várniuk, hogy megtudják a különböző súlycsoportok párosításait. Jövő héten a női versenyzők bemutatásával folytatjuk – aki látta a tavalyi évad parázs női mérkőzéseit, az pontosan tudja, hogy az ő meccseik is éppen annyira magas színvonalúak és izgalmasak, mint a fiúké. 

Aki a korábban bejelentett férfi könnyűsúlyú mezőny versenyzőit szeretné megnézni, az ezen a linken megteheti. Az összecsapásoknak ebben az évadban is a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont ad otthont, lehet a helyszínen is szurkolni, és persze az RTL nézői is élőben izgulhatják végig a mérkőzéseket.

#Fókusz#Videó#Bulvár#Sztárbox#shane tusup#torghelle sándor#danny blue#király viktor#törőcsik dani#veréb tamás#pápai joci#herceg#ma

Címlapról ajánljuk