Fókusz

Kokó a Sztárbox újításáról: Így sokkalta kiegyenlítettebb lesz a verseny

Süle LászlóSüle László

2024. július 3. 20:15

Visszatér a tavalyi év egyik legsikeresebb műsora, a Sztárbox. Nem is akárhogyan, hiszen idén még több híresség veszi fel a kesztyűt és lép a ringbe, hogy megmutassa: ökölvívásban is képes maradandót alkotni. A videóból az is kiderül, milyen fontos újítás lesz a Sztárbox legújabb évadában.

 A tavalyi év egyik legnézettebb műsorában, a Sztárboxban hamarosan újra ringbe szállnak a hírességek. Az izgalmat csak fokozza, hogy a mezőny az új évadban könnyűsúlyú csoporttal is bővül.

„A férfiaknál tavaly középsúly és nehézsúly volt, most behoztuk a könnyűsúlyt. Így sokkalta kiegyenlítettebb lesz a verseny, arról nem is beszélve, hogy a mostani versenyzők, véleményem szerint sokkalta kiegyenlítettebb mezőnyt hoztak. Biztos vagyok benne, hogy még a tavalyinál is izgalmasabb versenyek várnak ránk.”

– mondta Kovács Kokó István, aki idén is a műsor teljes szakmai hátterét biztosítja.

Attól óva intünk mindenkit, hogy a könnyűsúly versenyzőit könnyedén vegye. Az már a bokszolók fotózásán kiderült, hogy a sztársportolók mindegyike kiváló fizikai formába hozta magát.

Miller Dávid egy másik életben ketrecharcos lett volna

Az X-Faktor műsorvezetője, Miller Dávid 28 éves, édesapja Miller Zoltán, édesanyja Ullmann Mónika, mindketten színészek. Művészcsaládba született, és maga is előadóművész, de komoly sportolói múltja van. Versenyszerűen úszott és vízilabdázott, és nem ez az első találkozása a küzdősportokkal sem.

Koko a Sztárbox újításáról: Így sokkalta kiegyenlítettebb lesz a verseny
Miller Dávid

„Nagyon szeretem ezt a sportot. A nagymamámmal kezdtem el bokszot nézni, amikor 4-5 éves voltam, és még Kokó vagy Erdei Zsolt is aktívan bokszolt. Néztük ezeket a hihetetlen mérkőzéseket, és valamikor, amikor jött ez a kérdés, hogy nekem lenne-e  kedvem ebbe a műsorban szerepelni, akkor azt éreztem, hogy nagyon örülnék neki, ha a nagymamám ezt így látná.”

Bár egész gyerekkorában sportolt, Dávidnak van némi hiányérzete. Nagy egyéni sikereket nem ért el, pedig nagyon sok energiát és időt fektetett az edzésekbe. Ezért is örül, hogy most ismét versenykörülmények között mutathatja meg, mire képes. Azt ígéri, egy egészen új oldaláról ismerhetik meg a nézők.

Azt szoktam mondani magamról, hogy egy másik életben valahol, egy másik dimenzióban tetőtől talpig ki vagyok varrva, és ketrecharcolok. A legnagyobb sportnak gondolom az egész ketrecharcot, így aggyal, taktikával, erőnléttel, fókuszáltsággal, figyelemmel.

Horváth Tomi nem bánja, ha pofonokat kap

Horváth Tomi dalszerző, zenész 32 éves, az ország egyik legnépszerűbb énekese. Különösebb sportmúltja nincsen, még a fociszabályokat is a felesége magyarázta el neki. A bokszot viszont mindig szerette – nézni. Most ez egy kicsit más lesz, de szerencsére Tomi úgy gondolja, végre megtalálta a neki való mozgásformát.

Koko a Sztárbox újításáról: Így sokkalta kiegyenlítettebb lesz a verseny
Horváth Tomi

„Nekem problémám azzal nincs, ha valaki üt engem. Vagy meg akar ütni engem. Az, hogy én meg akarok ütni, az már egy másik kérdés. Ott azért nyilván nehezebb a helyzet, főleg, hogy ha szimpatizálunk az ellenfelünkkel. Akkor az egy nagyon összetett dolog, de azt gondolom, amikor a ringben vagyunk, ott félre kell tenni ezeket az érzelmeket, és sportszerűen, szabályszerűen, de bele kell adni mindent abba, hogy győztesként jöjjünk ki.”

Tomi azok közé tartozik, akik már most győztesként tekintenek magukra, hiszen az, hogy elindulhatnak egy ilyen profi megmérettetésen, már önmagában nagy eredmény. Tetszik neki, amit a tükörben lát.

Átfordult a fejemben nagyon sok minden az egészséges életmódról, a sportolásról, a mozgásról. Már most annyit adott nekem a boksz, hogy minden reggel, amikor felkelek, már vágyom arra, hogy menjek az edzőterembe, és mozogjak. Ez a mozgás iránti szeretet, ami bennem kialakult, már akkora nyeremény számomra, hogy végtelenül hálás vagyok. De nem titkolt célom, hogy én is az övért jövök!

Pachert Balázs az első edzésen majdnem a lábára húzta fel a kesztyűt

Pachert Balázs még csak 21 éves, de már ilyen fiatalon is sikeres üzletember. Néhány éve a labdarúgást cserélte le a limitált szériás lábbelik forgalmazására, és egészen elképesztő sikerszériában van. Most kiderül, hogy a szorítóban is győztes típus-e.

Koko a Sztárbox újításáról: Így sokkalta kiegyenlítettebb lesz a verseny
Pachert Balázs

Soha nem volt ezzel tapasztalatom, nagyon más beállítottságú a családom. Viszont mindig is érdekelt, hogy milyen lehet esetleg ütést adni vagy ütést kapni. És nyilván, ami miatt ezt elvállaltam, most meg is tapasztaltam. Az biztos, hogy az első edzésen majdnem a lábamra húztam fel a kesztyűt.

Balázs mindig kerülte a konfliktusokat, életében nem volt bunyója. Találkozott viszont minden idők egyik legnagyobb bokszolójával, aki nem csak nagy benyomást tett rá, de még egy kabalával is ellátta.

Az üzletünkben járt vásárolni Evander Holyfield. Ő vitathatatlan bajnok, Tysont is kiütötte. Ő bejött, és aláírta a kesztyűt, meg a bokszcipőmet is. És ebben leszek, hátha ez majd segít valamennyit.

Dóra Béla már most mindenhol azt játssza, hogy a ringbe lép 

Dóra Béla színész a Keresztanyuból és a Drága örökösök visszatéréséből lehet ismerős a nézőinknek, de játszott a nagysikerű Brazilok című játékfilmben is. Most nem fociznia, hanem bokszolnia kell, viszont ez sem esik a nehezére.

A Sztárbox döntője után megfogadtam, hogy elkezdek bokszolni. Januárban már lementem egy edzésre. Molnár Áronhoz mentem a KSI-be, Törteli Ferenchez és Treuer Gáborhoz. Márciusban jött a megkeresés, és azonnal igent mondtam.

A 32 éves színésznek nem is jöhetett volna jobbkor a felkérés, hiszen egyébként is úgy érezte, váltásra van szüksége. Végigsportolta a gyerekkorát, kosárlabdázott, a küzdelem nem újdonság a számára. Nagyon élvezi a bokszedzéseket, és már alig várja, hogy megmutathassa a tudását a ringben is.

Koko a Sztárbox újításáról: Így sokkalta kiegyenlítettebb lesz a verseny
Dóra Béla

„Szoktam ilyet csinálni, hogy például megyek valami jó rapzenére, és akkor azt képzelem, hogy én most bevonulok a ringbe. Amióta megtörtént a Sztárbox felkérés, mindennap ez van. Minden nap, ha megyek a 9-es buszhoz, ha megyek a színházba, ha bárhova megyek, én úgy megyek, mint ha vonulnék a ringbe.”

Sánta László imádja a férfias kihívásokat

Sánta László színész igazi kaméleon, most viszont egy teljesen más „szerepben” kell megmutatnia, mire képes. Laci is látta az előző Sztárbox rendkívül izgalmas összecsapásait, és rögtön átfutott a fején, hogy szívesen kipróbálná magát ő is egy ilyen férfias kihívásban.

A felkészülés első napjától kezdve már úgy aludtam el, hogy mozgott a kezem. Azt hiszem, ezzel mindent elmondtam. A mai napig félálomban egy ringben vagyok és gyakorlom a különféle kombinációkat. Úgyhogy engem teljes egészében beszippantott ez az egész boksz-dolog. Nagyon izgalmasnak tartom, óriási kihívásnak.

Sánta Lászlónak gyerekkorában az úszás volt a sportja, felnőtten pedig a futás jelentette számára az első számú mozgásformát. Küzdősportos múltja nincsen, van azonban egy nagyon erős motivációja: édesapja korábban versenyszerűen bokszolt.

Koko a Sztárbox újításáról: Így sokkalta kiegyenlítettebb lesz a verseny
Sánta László

„Tudom, hogy tudja, mit jelent az, a boksz. Én sokkal kevésbé, hozzá képest. Neki nagyon szeretnék bizonyítani, ezen a téren. De természetesen magamnak is, a kisfiamnak is. Egyébként is ez a felkészülési folyamat sok tekintetben megerősít. Lelkileg, mentálisan, fejben, fizikailag értelemszerűen, úgyhogy magamnak is és a családomnak is van mit bizonyítanom.”

A séfek képviseletében idén Sárközi Ákos lép a ringbe

A Sztárbox tavalyi évadában is volt egy ügyeskezű séf, Rácz Jenő, akinek majd’ minden alkalommal a helyszínen szurkolt Sárközi Ákos. Idén fordul a kocka: a 47 éves séf idén a szorítóban mutathatja meg tudását.

Koko a Sztárbox újításáról: Így sokkalta kiegyenlítettebb lesz a verseny
Sárközi Ákos

„Pontosan tudom, hogy a bokszban nincsenek pardonok. Amikor bent vagyunk a ringben, akkor senki másra nem lehet számítani, csak magunkra. És igenis arról szól, hogy odamegyünk, és akár pontokért, kiütésért, de valahogy le kell győzni az ellenfelünket, a másik oldalt.”

Ákos sportmúltja meglehetősen színes, de a boksz pont nem szerepel benne. Leginkább a csapatsportokat és a labdajátékokat kedveli, de kipróbálta a falmászást, a barlangászást, kerékpározott és gördeszkázott is. Ha rajta múlna, legszívesebben pingpongütővel szállna versenybe – itt azonban egészen másféle ütéseket kell majd adnia és kapnia.

Lehet, hogy sokan majd könnyű ellenfélként tekintenek majd rám, mert őszül a hajam, esetleg már nem olyan a regenerációm, és egy ütés sokkal jobban le tud vinni. Én pont az ellenkezőjét akarom megmutatni, hogy igenis a lenyugvó napnak is van ereje

Idén Varga Ádám is ringbe lép

Még Ákosnál is többet láthattunk Varga Ádámot a ring környékén, ő készítette ugyanis az interjúkat a közösségi oldalainkra a versenyzőkkel. A 34 éves színésszel idén már a szorítóban találkozhatunk.

Koko a Sztárbox újításáról: Így sokkalta kiegyenlítettebb lesz a verseny
Varga Ádám

„Nagyon sok mindenkitől megkapom azt, hogy színész vagy? Színész nem bokszol! Én mindig, amikor meghallom ezt a mondatot, annál jobban akarom ezt az egészet. És ahogyan, ez szerintem a tavalyi évadban is bebizonyosodott, hogy a színészek azok azért elég jól helyt álltak a Sztárboxban, és én nagyon szeretném ezt a dolgot tovább örökíteni.”

A sport mindig fontos része volt Ádám életének, versenyszerűen futott, úszott, szertornázott, síelt, igazi örökmozgónak számított. Gyerekkora óta izgatták a küzdősportok is, most végre lesz lehetősége ezt is kipróbálni.

Nem is az a lényeg, ami majd ott lesz. Mert az lesz a koronája az egésznek. Amikor fölmegyünk, megszólal a bevonuló zenénk, beállunk a ringbe, és meghalljuk a gongszót. Az a koronája lesz. De az az út, ahonnan eljutunk odáig, szerintem az a fontos.

Varga Viktor már most győztesnek érzi magát

Még egy Varga vitézkedik könnyűsúlyban, Viktor, az énekes. Az biztos, hogy ő lesz az egyik legextrémebb figura a ringben, de természetesen nem, vagy nem csak a megjelenésével akar kitűnni a mezőnyből.

Igazából meg akarom nyerni ezt a versenyt. Jól esik mindig nyerni. Általában a műsorokban elég jól szoktam teljesíteni. Most viszont kitaláltam, hogy sokkal nagyobb cél lesz: már a következő versenyre készülök, a hellesre.

 

Koko a Sztárbox újításáról: Így sokkalta kiegyenlítettebb lesz a verseny
Varga Viktor

Viktor gyerekkorában hosszútávfutó volt, később az extrémsportok felé fordult: görkorcsolyázott, deszkázott és sziklát mászott. Imádja az olyan szituációkat, amikor elönti az adrenalin, és kifordulhat a komfortzónájából – az ökölvívás erre is tökéletesen megfelel.

Nem hiszem, hogy gondot fog jelenteni bárkit megütni, mert ez egy sport. Itt nem dühből megyünk egymásnak, nincsenek olyan dolgok, hogy valamiért utálnánk a másikat.

A küzdelmeknek ezúttal is a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont ad otthont, a mérkőzéseket természetesen élőben közvetítjük majd. A bejelentések sora jövő héten a férfi középsúllyal folytatódik, és hamarosan az összecsapások pontos párosításait is eláruljuk majd az rtl.hu-n.

#Fókusz#Videó#miller dávid#Sztárbox#sárközi ákos#új évad#kovács kokó istván#varga viktor#Dóra Béla#sánta lászló#Horváth Tomi#varga ádám#pachert balázs

Címlapról ajánljuk