Fókusz

Tompos Kátya betegsége miatt nem tudott szerepelni a Valami Amerika sorozatban – Herendi Gábor végig bízott a gyógyulásában

Fodor BiankaFodor Bianka

2024. május 31. 19:45

Megrendülve és nagy szívfájdalommal búcsúzik Tompos Kátyától a teljes művészvilág, a közönség, és az egész ország. A 41 éves színésznő ritka daganatos betegséggel küzdött, színész kollégái visszavárták a színpadra, döbbenettel fogadták, hogy pénteken hajnalban Tompos Kátya elhunyt. Herendi Gábor elmondta, hogy a Valami Amerika sorozatban Bala lányának szerepét is neki akarta adni, de akkor már olyan állapotban volt Kátya, hogy nem tudta elvállalni.

Mindenki bizakodott, hogy Tompos Kátya kigyógyul abból a súlyos betegségből, amivel hosszú évek óta küzdött. Pénteken hajnalban szervezete feladta a harcot, és végleg megpihent a rögös út végén.

Kátyát a Valami Amerika 2 című film után zárta a szívébe az ország. A film producere, Herendi Gábor azt mondta, Kátya nem is tudta igazán, hogy mennyire tehetséges, és hogy mennyien szeretik őt.

Ami nagyon szomorú volt, és tényleg nehéz szívvel mesélem, hogy most készítettünk a csatornának egy Valami Amerika sorozatot, és abban a Bala lányaként szerepelnie kellett volna – és már sajnos a betegség úgy elhatalmasodott rajta, hogy nem tudta már vállalni. És ez nagyon-nagyon fájt, mert nagyon szerette volna csinálni, én is nagyon szerettem volna, de egyszerűen fizikailag nem volt olyan állapotban, hogy ezt vállalja.

Herendi Gábor nagyon megdöbbent a halálhíren, mert naprakészen tudta, hogy áll a gyűjtés, és hogy van Tompos Kátya. Hrutka Róberttel – aki egyik mozgatórugója volt a színművész kezelésére tartott gyűjtésnek – két nappal korábban beszélt és együtt örültek, hogy megvan a pénz. Már sanghaji orvosokkal leveleztek, és arról, mikor megy majd Tompos Kátya. Herendi abban a hitben volt, hogy minden rendben lesz. Nem így lett.

A Házon kívül stábja nemrégiben készített interjút Peller Annával. Ő egy osztályba járt a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Tompos Kátyával, és azután is szoros kapcsolatot ápoltak.

A Kátya egy elképesztő varázslatos személyiség, nagyon érzékeny, csupa szív, csupa szeretet, a világ egyik legtisztább szívű embere.

A színművésznő kezelésére március elején gyűjtést indítottak. Tompos Kátya a daganatos betegségek egy nagyon ritka fajtájában szenvedett, kezelésének költségei pedig felemésztették a család és a barátok anyagi kereteit – ezért fordultak a nyilvánossághoz segítségért.

Kátya egész elképesztően viselte ezt az egészet, és nagyon ellenezte ezt a kampányt, ő nagyon nem szerette volna, hogyha ez napvilágra kerül, ez az egész dolog. De nem lehetett megoldani máshogy, és elképesztő az a szeretet, amivel aztán végül is ez az egész így összejött

– mondta Herendi Gábor. 

Tompos Kátya 41 éves volt.

#Fókusz#Videó#gyász#tompos kátya#meghalt#búcsú#betegség

Címlapról ajánljuk