Fókusz

Csaba öt éve szenvedett munkahelyi balesetet, az élete azóta folyamatos küzdelem

Süle LászlóSüle László

2024. május 24. 19:41

Kínkeservesen próbál felállni a kanapéról Pusztai Csaba, nagy nehezen sikerül csak, miközben elképesztő fájdalmakat él át. Alig 33 éves volt, amikor egy szokásos munkanapján kettétört gondosan, nagy munkával felépített élete. Jelenleg önmaga árnyéka csupán. Most az ő szomorú történetét mutatjuk be. 

A fiatalember intézetben nevelkedett, szülei hamar meghaltak, testvéreivel évek óta megszakadt a kapcsolata. A legmélyebbről küzdötte fel magát, és szerető társra is talált Edina személyében. Négy éve házasodtak össze, és együtt nevelték Edina 15 éves fiát, szerényen, de optimistán – egészen 2019-ig. A baleset azonban mindent megváltoztatott.

Tizenkét órás műszakban dolgoztam, raklapról kellett áthúzni egy kocsikára ládákat. És egy rossz mozdulat következtében a ládák alja elakadt és így ellentétes irányba fordította el a gerincemet.  Egy roppanás történt, elkezdtek zsibbadni a lábaim, majd a földre rogytam

– idézte fel a szörnyű napot Csaba.

A baleset tényét a cég elismerte, Csaba két éven át baleseti járadékot is kapott. Úgy tűnt, sikerül megegyezniük a volt munkáltatójával, idővel azonban a folyamat lelassult. Olyannyira, hogy félő volt, az ügy elévül, és Csaba nem kaphat számára megfelelő kártérítést. A helyzetet igencsak súlyosbította a koronavírus-járvány, akkor ugyanis minden nem életmentő műtétet halasztani kellett – az egészségügy gyakorlatilag leállt.

A pereskedés elkerülhetetlen volt, Csabáék ügyét egy hasonló esetekre szakosodott ügyvédi iroda karolta fel. A család azonban egyre nehezebb helyzetbe került, különösen anyagilag, de mentálisan is.

  • Hogy küzdöttek meg a szörnyű balesettel és annak következményeivel?
  • És milyen mindennapi nehézségekkel kell megbirkóznia neki és párjának?
  • Mit mond Csaba egykori munkáltatója? 

Kiderül a fent videóból.

#Fókusz#Videó#baleset#munkahelyi baleset#Belföld#sérülés#bénulás#gerincműtét

Címlapról ajánljuk