Fókusz

„Az orvos azt mondta, ezzel a lelettel maximum két évem van hátra” – drámai változás a leghíresebb magyar állatbefogó életében

Czakó JózsefCzakó József

2024. május 14. 21:04

Ha egy elkóborolt vadállat befogására volt szükség, mindenki tudta, hogy kit kell hívni. Both Zoltán már negyedszázada űzi ezt a ritka mesterséget. Az ország vadállatbefogója szinte hetente szerepelt a médiában, mindig történt valami körülötte. Az állandó pörgésnek azonban ára volt, és az egészségtelen életmód már most, 45 éves korában benyújtotta nála a számlát.

Tél végén már észrevettem, hogy zsibbadnak a végtagjaim, kora tavasszal már nehezebben is kaptam levegőt, és volt egy ilyen mellkasnyomás, amit én ráfogtam arra, hogy valószínűleg visszahíztam

– mesélte az állatbefogó a Fókusz kamerái előtt. A gyanús tünetek mögött azonban nem ilyen egyszerű ok állt. Érezte, hogy valami nincs rendben, de nem akart orvoshoz fordulni. Szerelme hosszas unszolására azonban mégis megtette, háziorvosa pedig egyből beutalta a kardiológiára. Both Zoltán felidézte:

Ott jelezték, hogy nagyobb a probléma, mint amit én gondolok, mert koszorúér-szűkületem van. És ezt azt eret ki kell tágítani, katéteren keresztül egy apró ballont fognak felhelyezni, amit felfújnak.

Milyen életmód vezetett idáig? Hosszú éveken át rendszertelenül táplálkozott, 2-3 órákat aludt, egy nap csak egyszer evett, amikor hazaért, általában este 10 körül. Állandó súlyproblémákkal küzdött, volt, hogy negyven kilót leadott, majd visszaszedte. A műtét előtt az orvos azt mondta neki, hogy ezzel a lelettel maximum két éve lett volna hátra.

Mint bárki más, Zoltán is azt gondolta, vele ilyesmi nem történhet, csak mással – utólag azonban már áldja a sorsot és azt, hogy hallgatott barátnőjére.

Ha a szerelmem nem mondja, hogy menjek el, akkor nem megyek el. Én tényleg kivártam volna, és ez az ami lelkileg összetör engem, hogy otthon fekve, pihengetve azt érzem, hogy hála a jó égnek, hogy elmentem.

A Fókusz riportjából megtudhatják,

  • hogyan változtatja meg Zoltán életét a szívkatéter;
  • feladja-e az egzotikus állatok befogását;
  • és hogy milyen étvágya van egy 200 kilós pitonnak.

 

 

#Fókusz#Videó#Bulvár#állat#both zoltán#szívbetegség#egészség#kardiológia#koszorúér#egészségtelen életmód#stressz#állatbefogás

Címlapról ajánljuk