Fókusz

„Az áramló vér olyan, mint egy hírvivő” – világhírű tibeti gyógyító adott interjút a Fókusznak

Temesvári CsillaTemesvári Csilla

2024. január 13. 18:45

Világhírű tibeti gyógyító adott interjút a Fókusznak. Ő Dr. Dorjee Rapten Neshar, akinél a Dalai Láma is járt már konzultáción. Megmutatjuk, hogyan vizsgálják a betegeket a tibeti gyógyászatban, és miben más ez, mint a nyugati orvoslás. Hogyan kommunikál a gyógyító a páciens testével? És kiderül az is, hogy tényleg szerepet játszhat-e egy betegségben az ember gondolkodása. Utazzanak a Fókusszal a testünk, a lelkünk és az univerzum körül.

Dr. Dorjee Rapten Neshar, a Tibeti Dalai Láma Institue főorvosa, gyógyítók több generációjának leszármazottja. Sok olyan pácienst kezelt sikeresen, akiket a nyugati orvoslás nem tudott meggyógyítani. Nemrég Budapesten járt, előadást tartott és betegeket fogadott konzultációra.

A tibeti gyógyítók szemlélete és módszere több szempontból is más, mint a nyugati orvosoké.  A nyugati orvoslás a tüneteket általában a kémiai szerekkel kezeli és a test különálló alkotórészeivel dolgozik, míg a tibeti gyógyászat a tudat-energia-test egységének megközelítését alkalmazza és a teljes testi rendszerre fókuszál.

A betegségeket az egyensúlyhiány okozza, fogalmaznak egyszerűen a tibeti gyógyászatban. A betegségek jellemzően a nem megfelelő életmód vagy viselkedés következményei.

 

 

#Fókusz#Videó#tibet#gyógyító#dalai láma#Külföld#színes#Életmód#dorjee rapten neshar

Címlapról ajánljuk