Fókusz

„A férjem még sohasem járt Európában” – egy pakisztáni kaland, ami házassággal végződött

Lengyel NikolettLengyel Nikolett

2024. január 11. 19:01

Szabó Virág jelenleg Pakisztánban él a férjével és annak családjával, 2800 méteren egy kis faluban. Pakisztán nagy része hegyes völgyes táj, az ötödik legnépesebb ország a Földön. Emellett a második legnagyobb muszlim közösség él itt. De milyen az élet egy teljesen más kultúrában magyarként, hogy telnek a mindennapok és mi hiányzik neki az európai világból? Kiderül a Fókusz riportjából.

Virágot 22 évesen egy El camino indította útjára, azóta spórolósan utazgatott már Európa-szerte is. De legkülönlegesebb módon végződött útja – ami végül Pakisztánba vezette – 2019-ben indult.

Pakisztánban teljesen véletlenül találkoztam a férjemmel. Egy traktorral dolgoztak éppen, ő és két unokatestvére, és beszélgetésbe elegyedtünk, meghívtak a falujukba egy esküvőre és elmentünk túrázni is együtt

– meséli Virág a különleges kalandot a Fókusznak.

Az ismeretségből útitárs és szerelem lett. Tavaly nyáron pedig már az ő esküvőjüket is megtartották a faluban.

A férjem még sohasem járt Európában, mert sajnos pakisztáni útlevéllel ez nagyon nehéz. Ezért sajnos még nem találkozott a családommal, a barátaimmal

– mondja a lány, hozzátéve, hogy reméli, ez hamarosan megváltozik majd.

Sokan talán furcsállhatják, hogyhogy pont Pakisztánban találta meg élete párját Virág, de az élet már csak ilyen, kiszámíthatatlan. Azt mondja nem ő az egyetlen külföldi nő a környéken, akinek pakisztáni férje van.

  • Milyen szerepet tölt be az életükben a vallás?
  • Hogyan élnek együtt a családdal, és miként küzdenek meg a téli akár mínusz 20 fok körüli hőmérséklettel egy fűtetlen házban?
  • És mi hiányzik neki a legjobban a régi életéből?

Kiderül a fenti videóra kattintva.

#Fókusz#Videó#Külföld#házasság#pakisztán#iszlám#közel-kelet#kelet#vallás

Címlapról ajánljuk