Fókusz

Jólfizető magyar állását hagyta itthon Gyuri, hogy szabad és boldog lehessen Amerikában

Szebeni TamásSzebeni Tamás

2023. július 10. 20:43

Nagyon sikeres volt itthon, Michael Jacksonnal, Stinggel, a Queennel, Tina Turnerrel – a világ legnagyobb hírességeivel dolgozott együtt Magyarországon, de nem érezte boldognak magát. Lezárta itthoni életét, és Hollywoodba repült, hogy elkezdjen egy teljesen más életet, a nulláról. Gyuri először szórólapot osztogatott, aztán ételfutárként kezdett dolgozni, ma már egy Los Angeles-i olasz étterem vezetője, és az amerikai álmot éli.

Gyuri – vagy ahogy mindenki szólítja Mizó – 1999 februárjában döntött úgy, hogy elhagyja Magyarországot, annak ellenére, hogy igazán különleges munkája volt itthon. Olyan énekesekkel, zenekarokkal találkozott és dolgozott együtt, mint a Queen, a Rolling Stones, Sting, Tina Turner, Depeche Mode, Metallica, vagy Michael Jackson. Mizó ma mégis egy olasz étterem üzletvezetője.

Amerikában elölről kellett kezdnie mindent, de akaratát semmi nem tudta megtörni. A Marcos nevű olasz étterembe – ahol most is dolgozik – háromszor ment vissza, mire munkát kapott. Állhatatossága megtetszett a tulajdonosnak, aki megbízta először egy kisebb feladattal, majd jöttek az egyre nagyobb kihívások.

Érdekesség, hogy Gyuri és az étterem tulajdonosa, Mark, először a zeneiparban helyezkedtek el. Marknak több dala is megjelent a Capitol Recordsnál, ezek közül a leghíresebb a I believe in Miracles, azaz a Hiszek a csodákban című sláger. És valóban, mindketten hittek a csodákban, a zenét maguk mögött hagyva új pályát választottak.

Mindent elértem, amit el lehet érni Kelet-Európában, tényleg azt csináltam, amit szerettem. Utaztam, hírességekkel találkoztam, pénzem volt. Viszont nem éreztem magam boldognak. Volt néhány olyan aspektusa az életemnek, ami nem volt tökéletes.

Gyuri egy olyan országban szeretett volna élni, ahol támogatást kap, ahol egy Drag Queen show-t ugyanolyan művészeknek kijáró tisztelet és népszerűség övezi, mint bármely más előadót.

Meleg vagyok, ezt otthon mindenki tudta, főleg a szakmában és nem volt ezzel senkinek problémája.

– mondja Gyuri, akinek nagyon hiányzott, hogy Magyarországon is legyen meleg élet, kultúra. Gyuri 23 éve él Hollywoodban, és bár kezdetben mosogatott, szórólapot osztogatott, ma már éttermet vezet. Boldog Amerikában, mert megbecsülik és azt mondja, nem a pénz körül forog minden:

Az már rögtön látszott, hogy itt én, ha nem is leszek gazdag, ha nem is lesz anyagilag olyan jó életem, mint Magyarországon volt, maga az, hogy én felszabadultan éljek és boldog legyek, az itt biztosabbnak látszott, mint otthon.

#Fókusz#Videó#színes#los angeles#Külföld#étterem#mező györgy#hollywood

Címlapról ajánljuk