Fókusz

Ilyen, amikor valaki hatvan felett cseréli a „sima” edzést komoly testépítésre

Karagics IldikóKaragics Ildikó

2023. június 7. 20:03

Koltai Gabriella három lány édesanyja, sőt már nagymama is. Hatvan felett, a gyerekek születése után egyszer csak gondolt egyet, és a Jane Fondás aerobicot lecserélte nagyobb súlyok emelgetésére, és testépítésre adta a fejét. Ebben pedig nem más segített neki, mint a háromszoros fitnessmodel-világbajnok, kétszeres Európa-bajnok, tizennégyszeres magyar bajnok lánya, Nagy Betti.

Gabi egész életében sportolt, de 45 éves volt, amikor komolyabban kezdett el foglalkozni a súlyzós edzésekkel. Ma már ha teheti futva megy mindenhova, azt mondja, így gyorsabban oda ér a postára, nem kell várni a trolira, és még a napi kardióedzést is letudja így. A sport, a testépítés valóban a mindennapjai része.

Anyukámat is kezelésbe vettem, én készítettem őt a versenyre. A fit mom kategóriában, azaz 50 vagy 55 plusz feletti kategóriában már többször is indult, nagyon büszke is vagyok rá

– mondta Betti a Fókusznak.

Persze a helyzet nem mindig egyszerű: bár Gabi már elég rutinos, nagyon régóta kondizik, így lányának kicsit könnyebb dolga van vele, a feladat egyben nehéz is, mert a lányaként neki kell megmondani, hogy mit csináljon. Vagy épp ne csináljon. Főleg verseny előtt.

Míg korábban, Gabi figyelt a szigorú étrendre, most fordítva van. 2011-ben még annak rendje és módja szerint az édesanya főzött a kamasz gyermekére, és figyelt arra, mit és mennyit eszik, kiváltképp, hogy lánya testépítő versenyekre készült. Gabi külön főzött Bettinek és külön a család többi tagjának.

A Fókusz már tizenkét éve is bemutatta Bettit, az akkor még csak 18 éves lányt, aki sorra kezdte nyerni a versenyeket és nagy álmokat dédelgetett. Ma már nem csak ő, édesanyja is komolyan edz. Ez meg is látszik. Ha a sportos nagyi megy a nagyobbik lánya gyerekeiért a suliba, néha azt hiszik, ő az anyukájuk.

A családban már az unokák is komolyan sportolnak. Sára kenus, úgy, mint a nagypapája, Kristóf pedig akadályfutó versenyekre jár és falat mászik. Így nem meglepő, hogy a közös délutáni mama-unoka program, is egy jó kis testmozgás.

#Fókusz#Videó#Életmód#fitness#verseny#testépítés#fit mom#nagy bettina

Címlapról ajánljuk