Fókusz

Egyetlen hátizsákkal, napi pár száz forintból járta be Dél-Amerikát Andi és Tobi

Kilyén TamásKilyén Tamás

2023. március 25. 18:27

Andi és Tobi úgy járta be egyetlen hátizsákkal egész Dél-Amerikát, hogy naponta mindössze pár száz forintot költöttek. A magyar-svéd pár néha egy terepjáró platóján, sörösüvegeken utazott, máskor az őserdőben sátraztak éjszaka. Ha pedig elfogyott a pénzük, beálltak a helyiek közé dolgozni.

Mielőtt belevágnak a családos életbe, ki akartak próbálni még valami őrültséget. Ezzel az elképzeléssel ugrott fejest a közös élményekbe Andi és Tobi, és végül összesen 14 országban 28 ezer kilométert tettek meg együtt. 

Chiléből indulva Argentínán és Brazilián át így eljutottak többek között kávéültetvényekre és lélegzetelállító vízesésekhez. Jártak a bolíviai sómezők végtelen fehérségében és Mexikó ősi azték romjainál is. Mindezt úgy, hogy a legtöbb helyen még ételre és szállásra sem költöttek. 

Annak érdekében, hogy tartani tudják a napi pár száz forintos költséglimitet, azt a szabályt tűzték ki, hogy fizetős eseményekre, belépős látnivalókhoz nem mennek. Így is rengeteg szórakozási lehetőséget találtak. Ha pedig úgy látták, már fogytán a pénzük, beálltak dolgozni a helyiek közé.

#Fókusz#Videó#utazás#Életmód#rtl#stop#dél-amerika#stoppolás

Címlapról ajánljuk