Fókusz

„Pótolhatatlan ember volt és négy gyerek maradt utána” – nehéz helyzetbe került a tömegbalesetben elhunyt férfi családja

Maár LauraMaár Laura

2023. március 14. 18:40

Az egész országot megdöbbentette a porfelhős tömegbaleset, ami hétvégén történt az M1-es autópályán. A Fókusznak megrendítő interjút adott a tragédiában elhunyt négygyermekes férfi édesapja. A félárván maradt gyerekeknek és édesanyjuknak Ádám halálával kilátástalanná vált az életük, nem tudják, miből fizetik majd a kölcsönöket, és hogy a megözvegyült feleség hogyan viszi tovább egyedül az egykor közös vállalkozást.

Megrendülten adott interjút a Fókusznak Nagy József, a három nappal ezelőtt az M1-esen történt tömegszerencsétlenség egyetlen halálos áldozatának édesapja. A család úgy érzi, hirtelen minden rájuk szakadt, egyelőre kilátástalannak látják a helyzetet.

Ránk szakadt ez a dolog. És próbálunk helyre tenni az ügyeket, hiszen ő egy pótolhatatlan ember volt, és most négy gyerek maradt utána. Azon vagyunk, hogy ne érezzék meg a hiányát

– mesélte megrendülten az apa.

A férfi a baleset előtt nem sokkal találkozott utoljára a fiával.

Elhozta a legkisebb gyermekét, a kétévest ide aznap, hogy neki most dolga van, valahova elment, aztán visszajött, berakta a kocsiba a gyerekeket, ott volt a felesége is, és elmentek az M1-es felé

– mondta.

Ezt a felvételt egy kamion fedélzeti kamerája készítette alig egy órával később az M1-esen Herceghalomnál. Néhány másodpercig még látni valamit az autópályából, de a külső sávban 90-nel belehajt a porfelhőbe, onnan pedig már elkerülhetetlen volt a tragédia.


A drámai videót lelassítva jól látni, hogy először a félig a leállósávon veszteglő kamiont és a mellette álló kocsit próbálja kikerülni. Csakhogy közben bevág elé egy másik autós, aki az előtte feltorlódott kocsiknak csapódik. Ezután rohan nekik a videót készítő kamionos. Mindenfelé alkatrészek és üvegszilánkok repülnek, majd a roncsok füstölni kezdenek. 

A tömegbalesetben 41 jármű ütközött össze, a mentők 39 embert láttak el a helyszínen.

József fia, Ádám, a kisfiával és a feleségével ült ekkor az autóban. A balesetet már ők sem tudták elkerülni. Az ütközés után Ádám felesége, bár megsérült, azonnal kiszállt a kocsiból, és a kisfiukat próbálta kiszabadítani.

Nem tudta kinyitni az ajtót, kirúgta, és sikerült gyorsan kimenniük. A fiamat már nem látta akkor. Nem tudom, mi történt. Akkora már nagy lehetett a füst meg a por. Gyorsan kimentek a biztonságosnak ítélt helyre. A kabátja már meggyulladt, úgy kellett eloltani

– mondta.

Az aggódó feleség összeomlott. A műszaki mentők csak késő este, a kiégett és összetört járművek eltávolítása közben találtak rá az egyik roncs alatt a 44 éves Ádám holttestére.

Négy gyermeke maradt félárván. A legidősebb nyolc, a legkisebb pedig kétéves. A gyerekeknek és az özvegynek ugyan van hol lakniuk, de a jövőjük néhány másodperc leforgása alatt kilátástalanná vált.

Van kölcsön a lakásra, ahol laknak, öt éve költöztek be. Csok-kölcsönből vették, tehát ez nem egy luxuslakás, hanem olyan, ami arányos négy gyerek szükségletével, és ezt sok évig kell még fizetni nekik

– sorolta a gondokat József.

De hogy miből fogják törleszteni a kölcsönt, azt még nem tudja a család. A kocsi, ami a balesetben tönkrement, szintén kölcsönből volt.

Ádám együtt dolgozott a feleségével, de közös vállalkozásukat a férfi vezette. Most ez is megözvegyült feleségére marad, ahogy a négy gyermekük nevelése is. A nyugdíjas nagyszülők igyekeznek majd mindenben segíteni nekik.

Ádám felesége a legkisebb gyerekkel még kórházban van, három másik gyermeke pedig most Józseféknél lakik. A nagyszülők már elmondták nekik, hogy mi történt az édesapjukkal, nem akartak titkolózni. Úgy érzik, együtt talán könnyebb lesz feldolgozni a tragédiát.

#Fókusz#Videó#Nagy Ádám#nagy józsef#rtl#m1-es autópálya#porvihar#tömegbaleset#Baleset-bűnügy

Címlapról ajánljuk