Fókusz

„A szüleim úgy etetnek, mint egy disznót” – az anorexiás Regina 24 kilósan került kórházba

Virágh OrsolyaVirágh Orsolya

2023. január 28. 18:47

Még a kórházban is kövérnek látta magát a 12 évesen anorexiában szenvedő Nóga Regina. Rettegett az elhízástól, egyáltalán nem érzett éhséget, már vizet sem akart inni. 6 évvel később viszont fordult a kocka, és az eltökéltségét sikerült az előnyére fordítania. Ma már pszichológia szakos egyetemista és profi testépítő versenyző.

Önfegyelem, kitartás, akaraterő – ezek nélkül Nóga Regina soha nem lett volna a testépítés világbajnoka. És ha gyerekkorában nem olyan mérhetetlenül eltökélt, akkor soha nem lett volna anorexiás.

Regina 144 centi volt, és ehhez 24 kiló.

13 évvel ezelőtti naplója megdöbbentő gondolatokat tartalmaz. A 12 éves Regina írta le ezeket, amikor súlyos beteg volt:

Ma szüleim behoztak a kórházba az anorexiám miatt. Bent kell maradnom addig, amíg 30 kiló nem leszek. Az eltarthat karácsonyig is. Ma megmértek, 144 cm és 24 kg voltam. Nem akarom, hogy felhizlaljanak, így is kövérnek látom magam.

Regina azt mondja, tudta, hogy anorexiás, de nem betegségként kezelte, hanem életstílusként. A szülei hiába mérték a súlyát minden este, egy idő után pedig kötelező volt közösen vacsorázni, a kislány kijátszotta őket. Azt mondja, egy idő után már étvágyat sem érzett.

Aztán 6 évvel később fordult a kocka, és azt az eltökéltséget, tudatosságot, illetve csőlátást az előnyére fordította.

Megnyertem a junior és a 125 feletti bikini kategóriát, és ezáltal már elindulhattam a verseny legutolsó kategóriájában, a pro Bikiniben is és ezt is sikerült megnyernem

– mondta.

Mindez szeptembertől novemberig történt, három hónap alatt tíz első helyezést szerzett.

Regina kislányként gyűlölte a testét, és rettegett az elhízástól. A naplójába ezt írta egyszer: 

A szüleim úgy etetnek, mint egy disznót. Nagyon fel akarnak hizlalni, dagadt disznóvá fognak zabáltatni.

17 évesen aztán ismét előjött a testképzavara, de akkor találkozott egy edzővel, aki megértette vele, hogy a 167 centis magassághoz a 44 kiló kevés, és inkább kezdjen el edzeni és izmot építeni. 

Regina édesanyja nagyon büszke a lányára. Végigkísérte, hogy milyen mélyről hová jutott el. A testépítés mellett ráadásul az ELTE pszichológia szakára jár, mostanában fog diplomázni. Az addiktológia tudományterülete érdekli, a viselkedéses függőségek.

#Fókusz#Videó#testépítő#evészavar#rtl#nóga regina#anorexia#fitnesz

Címlapról ajánljuk