Fókusz

Megszólalt Schobert Norbi a boltjait fenyegető állítólagos csődhelyzetről

Török ÁdámTörök Ádám

2022. december 14. 19:52

Sorra zárnak be az üzletek, amelyekben a fitneszguru nevével fémjelezett termékeket árulják. De az egyelőre nyitva tartó üzleteket is a csőd fenyegeti – erősítette meg több tulajdonos. A felröppenő hírekre a Fókusznak reagált Schobert Norbi, akit csak sokadik nekifutásra értünk el. Amíg pedig válaszra vártunk, rejtett kamerával próbáltunk meg utánajárni, mi történhetett.

Egy birodalom bukása – többen így hivatkoznak arra, ami Schobert Norbert cégével történik. Sorra zárnak be az Update-boltok, és ami még nyitva van, azt is a csőd fenyegeti több tulajdonos szerint.

Elsőként Norbit szerettük volna megkérdezni a felröppenő hírekről, de első megkereséseinkre egyáltalán nem reagált. Amíg válaszra vártunk, felkerestünk több boltot, pékséget és bisztrót, amelyekben a honlap alapján még ma is lehet Norbi termékeit kapni.

Volt olyan hely, ahol hónapok óta semmi jele ennek: vagy lerobbant üzlethelyiséget találtunk, vagy már egy másik vállalkozás vette át Norbi helyét. Rejtett kamerával egy plázában is megpróbáltunk utánajárni annak, mi történhetett.

Az egyik helyen a szomszéd üzletben a kérdezősködésre azt mondják, megszűnt „Norbiék boltja”, utoljára vasárnap volt nyitva.

Szerintem becsődölt, senki nem járt oda. Sose láttam egy embernél többet abban a boltban

– mondta az eladó.

Úgy tudjuk, a közel száz franchise bolt fele hasonló cipőben jár. De pár napja már a weblapról sem lehet rendelni termékeket.

Hosszas keresés után rátaláltunk egy olyan boltra, ami még talpon van, de állítólag hamarosan ez is a többi sorsára jut. Az eladó szerint 

megszűnt a cég! Minden cég be fog zárni, minden Norbi Update-bolt.

Hogy ez mikor lesz, azt nem tudja, csak annyit, hogy két hete ők sem kaptak árut.

Évek óta egy külsős logisztikai cég rendeli be és szállítja ki a Norbi Update boltokat üzemeltető partnereknek a különböző pudingokat, tésztákat, kekszeket. A Fókusz úgy tudja, ez a cég közel 300 millió forintot követel Norbin, ezért nem vállalják a kiszállítást az utóbbi hetekben. 

Próbáltuk elérni a céget, hogy meghallgassuk az álláspontjukat, de nem kaptunk választ. Norbi azonban hosszas hallgatás után váratlanul jelentkezett a Fókusznál.

Csak logisztikai átállás van! Semmi más nincs a cég életében

– mondta, minden további részletet pedig csak jövő hétre ígért.

Jövő héten el fogok mindent mondani. Itt egy logisztikai átállás van, semmi gond nincsen. Nem csak Update, nagyon sok bolt bezárt Magyarországon sajnos

– tette hozzá.

Azt, hogy a mostani gazdasági helyzet próbára teszi a vállalkozását, több helyen említette már hetekkel ezelőtt is. De hogy ekkora a baj, arra senki nem számított.

Norbi csillapítani igyekszik a kedélyeket, bár részletekbe egyelőre nem bocsátkozik.

Figyelj, én jövő héten szívesen adok interjút, de most nem tudok többet elmondani. Logisztikai átállás van, van áruellátás, és ennyi

– zárta a Fókusznak adott nyilatkozatát.

#Fókusz#Videó#Bulvár#schobert norbert#norbi update#fogyás#fitness#táplálkozás#bolt

Címlapról ajánljuk