Fókusz

Hanna hétéves korára 14 kemoterapiát és 25 sugárkezelést kapott, most el akarják árverezni a házukat

Virágh OrsolyaVirágh Orsolya

2022. december 10. 19:03

Két évvel ezelőtt először csak a dereka fájt a most hétéves Hannának, aztán az MR kimutatta, hogy daganat van a csigolyáján, amit azonnal műteni kell. A kislány azóta 14 kemoterapián és 25 sugárkezelésen van túl. Édesanyját leszázalékolták, édesapja burkolóként próbálja visszafizetni hárommillió forintos tartozásukat, ami négy gyerek mellett szinte lehetetlen.

Hanna betegsége kezdetén egy évig volt a kórház állandó fekvő betege, ami miatt édesapja is kénytelen volt kivenni négy hónap betegállományt, ezután elküldték attól a cégtől, ahol tizenkét évig dolgozott. Gyuri most burkolóként vállal munkát, feltéve, ha nem Hannát kell vinni a különböző vizsgálatokra.

A kislány szervezete nagyon jól bírta a kemoterápiát. Hanna édesanyja csak azt fájlalta, hogy nem ő lehetett mellette. A nő gerincműtétje miatt a mai napig nehezen tud mozogni, így férje hol rajta, hol pedig kislányukon próbál segíteni.

Kriszti koraszülött intenzíves nővérként dolgozott, mielőtt leszázalékolták, belülről látta az osztályok működését, így pontosan tisztában van az egészségügy korlátaival.

Hanna hétéves korára 14 kemoterapiát és 25 sugárkezelést kapott, most el akarják árverezni a házukat
Hanna édesanyja, Kriszti

 

Az a legrosszabb, hogy megy az idő és mi egy helyben vagyunk. Látjuk, hogy nincs jól, fáj a lába. Nem tudunk időben oda jutni, ahova kellene, mert nincs szakember aki elemezni tudná a gyerek MR felvételét 

– mondta az aggódó anya, aki szerint kislányát a betegsége jóval érettebbé tette a kortársainál.

Tíz évvel bölcsebb, mint a társai. Magától tanult meg olvasni, írni

 – mesélte az anyuka, akinek férjével együtt még másik három gyerekükről is gondoskodniuk kell. Ráadásul az egészségügyi terhek mellett anyagi nehézségeik is vannak: egy hárommillió forintos tartozás miatt még a házukat is el akarják árverezni.

Hannának sajnos visszatért a lábfájdalma, ami miatt ismét tetőtől talpig kivizsgálták, ám a legfontosabb vizsgálatra, az MR-re még hónapokat kell várniuk. Tavaly például a decemberi MR eredményét márciusban értékelték csak ki, noha egy rákos betegnek akár az életébe is kerülhet, ha hetekig, hónapokig kell várakoznia a kezelésre.

Ha szeretne segíteni a családnak, itt megteheti:

Csillag Richárd

11773425-03018556

Közlemény rovatban: " Hanna adomány"

 

#Fókusz#Videó#egészségügy#rák#hanna#betegség

Címlapról ajánljuk