„Szabadságot akarunk, azt, hogy a szél szabadon belekaphasson a hajunkba” – Magyarországon élő irániak a véres tiltakozáshullámrólHa az iráni rezsim megbuktatását nem is, valami változást hozhat az irániak életében az immár nyolcadik hete tartó tiltakozáshullám. A Közel-Kelet-szakértő szerint a tüntetések nagyon komoly legitimációs problémáról tanúskodnak, és ha a vezetés ügyesen csinálja, lazítani fog a szabályokon. Az emberek elsősorban az elnyomás ellen és a női jogokért tüntetnek. A Fókusz Plusz riportjában megszólal az itthoni iráni közösség több tagja is, mindannyian megrendültem nyilatkoztak az iráni állapotokról.
Fókusz

„Szabadságot akarunk, azt, hogy a szél szabadon belekaphasson a hajunkba” – Magyarországon élő irániak a véres tiltakozáshullámról

Garay AnnamáriaGaray Annamária

2022. november 12. 19:08

Ha az iráni rezsim megbuktatását nem is, valami változást hozhat az irániak életében az immár nyolcadik hete tartó tiltakozáshullám. A Közel-Kelet-szakértő szerint a tüntetések nagyon komoly legitimációs problémáról tanúskodnak, és ha a vezetés ügyesen csinálja, lazítani fog a szabályokon. Az emberek elsősorban az elnyomás ellen és a női jogokért tüntetnek. A Fókusz Plusz riportjában megszólal az itthoni iráni közösség több tagja is, mindannyian megrendültem nyilatkoztak az iráni állapotokról.

#Fókusz#Videó#Külföld#irán#nők#tiltakozás#tüntetés#rezsim

Címlapról ajánljuk