Fókusz

Máté Gábor szerint az ayahuasca-főzet is lehet hatásos kezelés

Kilyén TamásKilyén Tamás

2022. október 25. 20:15

Máté Gábor úttörőnek számít a pszichedelikus gyógyászati kezelésekben. Kanadában kutatásokat végzett a varázsgomba és az ecstasy terápiás használatáról és az ayahuasca főzetet is hatásos kezelésnek tartja, ha azt a megfelelő körülmények között alkalmazzák. Könyveit már huszonnégy nyelvre fordították le és az egész világon a bestseller listákra kerültek.

A világhírű orvos, traumakutató Máté Gábor 12 éves volt az 1956-os forradalom idején. Miután bejöttek az orosz tankok szülei úgy döntöttek, elhagyják Magyarországot. Kanadában új életet kezdtek, otthont teremtettek, és miután megtanultak angolul, gyerekeikkel is inkább így beszéltek. 

Máté Gábor azt mondja az ő traumáikat ő is cipelte tovább, függőséggel is küzdött. Szerinte „egészségmániás” társadalmunkban, jobban kellene figyelnünk a lelkünkre, ha testünk épségét szeretnénk megőrizni, vagy visszaállítani.

Máté Gábor orvosi szemléletét és metódusát már magyar szakembereknek is oktatja és reméli, hogy könyveinek sikere közelebb hozza azt a paradigmaváltást a gyógyászatban, ahol a test és lélek problémát egymással összhangban kezelik.

A világhírű orvos nemrég a Reggeli vendége volt:

 

#Fókusz#Videó#egészségügy#Máté Gábor#test#lélek

Címlapról ajánljuk