Fókusz

Magyar férje szerint megölték Törökországban az orosz topmodellt, halott szerelmének látványa a mai napig kísérti

Maár LauraMaár Laura

2022. szeptember 21. 21:07

A Törökországban rejtélyes körülmények között meghalt modell huszonhárom éves férje, a szintén modell Sárközy István adott exkluzív interjút a Fókusznak. Ő biztos benne, hogy feleségét meggyilkolták, noha magánnyomozásában nem igazán halad előre, mert mindenhol falakba ütközik.

Máig nem tud könnyek nélkül beszélni szerelméről Sárközy István. Mindössze 23 éves és gyászol, illetve hónapok óta azért harcol, hogy kiderüljön az igazság: hogyan halhatott meg a felesége, aki modell volt Törökországban.  

Szofit július közepén találták meg holtan Isztambulban, egy hotel előtti járdán. A róla készült utolsó felvételek szerint a lány dülöngélve sétált a kezében egy vizespalackkal egy isztambuli sikátorban néhány órával a halála előtt. De az, hogy mi történt ezután, máig rejtély. Férje szerint a rendőrségen legalább négyféle történetet hallottak.

István – aki szintén modellként dolgozik – másfél éve Isztambulban ismerte meg orosz szerelmét, Szofit. Randevú randevút követett, majd mikor lejárt a modell szerződésük, Szofi már nem Vlagyivosztokba ment édesanyjához, hanem Istvánhoz költözött Nagyváradra. 

Vele megtaláltam a boldogságot

– mondta a fiatalember.

Magyar férje szerint megölték Törökországban az orosz modellt, halott szerelmének látványa a mai napig kísérti
 

Idén februárban házasodtak össze, a jövőjüket pedig a világon bárhol, de együtt képzelték el. Szabadidejükben is rengeteget voltak együtt. Szofi NFT-ket rajzolt, melyek bevételéből ukrán menekülteket akartak támogatni. Májusban viszont Törökországban kapott munkát, István itthon várta őt. Szofi olyan munkákat is elvállalt azonban kint, amiktől István kifejezetten próbálta távoltartani.

A következő néhány napban nem kereste a lányt, amikor viszont újra hívni akarta, már nem érte el. Legbelül sejtette, hogy nagy lehet a baj. Felhívta a török rendőrséget, az orosz konzulátust, de senki nem vette komolyan. Ekkor ajánlották neki, hogy Romániában menjen el az Interpolhoz, és náluk tegyen bejelentést.

Akkor kapta a hírt Szofi egyik szobatársától, hogy megjelent egy cikk arról, hogy egy orosz lányt találtak holtan egy hotel előtt. 

„A rendőrök kapartak fel a földről, mert kiment az erő a lábamból és elvesztettem az eszméletemet” – mesélte a fiatalember.

István az édesanyjával másnap Isztambulba repült, de csak falakba ütközött. Annyit sikerült kiderítenie, hogy Szofit a halála előtti éjszaka is bódult állapotban látták a lakótársai, többé viszont már ők sem látták az orosz lányt. A jegyzőkönyv szerint egy férfi vitte fel a hotelszobába. 

Hogy ott mi történt, az rejtély.

De István szerint az is elképzelhető, ha valóban bedrogozták, hogy Szofi a szívbetegsége miatt rosszul lett, elájult és ilyen állapotban kidobták őt az emeletről. A sérüléseiből István szerint ugyanis arra lehet következtetni, hogy a zuhanáskor már nem volt magánál.

Magyar férje szerint megölték Törökországban az orosz modellt, halott szerelmének látványa a mai napig kísérti
 

Istvánt annyira felkavarták a látottak, hogy még mindig kísérti, ahogy akkor látta a szerelmét.

Nem jó felidézni azt, amit akkor láttam, tényleg nagyon rosszul alszom emiatt. Olyan szinten belém égett, hogy éjszakánként ezt látom akkor is, ha nem akarom. Nem tudok elaludni vagy erre kelek fel hajnali 5-kor

– mesélte zaklatottan.

„Én csak annyit akarok, hogy azok az emberek, akik bűnösök, bűnhődjék meg, nekem ennél több nem kell. Az idő majd remélhetőleg segít, de az emléke örökké velem lesz” – bukott ki a nagyváradi fiatalemberből.

#Fókusz#Videó#Baleset-bűnügy#Sárközy István#haláleset#modell

Címlapról ajánljuk