Fókusz

Anett nem fogadta el, hogy soha nem lehet a régi, egy évvel súlyos autóbalesete után testépítő bajnokságon bizonyított

Fodor BiankaFodor Bianka

2022. szeptember 20. 19:42

Súlyos autóbalesete után két hétig volt kómában az az egyetemista lány, aki egy évvel a balesete után rácáfolt az orvosokra. Martin Anettnek több csontja eltört, össze kellett varrni a beleit és ki kellett venni a lépét. A balesete után újra kellett tanulnia járni. A fiatal lány azonban nem adta fel, bár orvosai azt mondták neki, hogy soha többé nem emelhet súlyokat, a sporttal bebizonyította, hogy számára nincs lehetetlen.

Martin Anettnek egy hajszálon múlott az élete, miután súlyos autóbalesetet szenvedett. Két hétig kómában volt, lélegeztetőgépre kötve. Szó szerint elfogyott, és újra kellett tanulnia járni. Innen indult egy évvel ezelőtt, de ma már jobb formában van, mint valaha, és ezt testépítő bajnokságokon is bizonyította. 

A 24 éves lány gyerekkora óta sportolt, úgy érzi, azt is a sportnak köszönheti, hogy ilyen gyorsan felépült. Orvosai azt mondták, soha többé nem emelhet súlyokat – ekkor döntött úgy, hogy megpróbál erre rácáfolni. A baleset előtt még 64 kilós lány 46 kilóra fogyott, minden izmát elveszítette, egyedül a lábát nem tudta felrakni az ágyra.

Mikor először megláttam magamat a tükörben, akkor azt gondoltam, hogy soha többé nem fogok bikinit húzni, nem megyek utcára

– mondta.

Anett nem fogadta el, hogy soha nem lehet a régi, egy évvel súlyos autóbalesete után testépítő bajnokságon bizonyított
Anett a kórházban tavaly júliusban Fotó: RTL Fókusz

Anett tavaly júliusban, Székesfehérvár közelében autójával átsodródott a szembejövők sávjába. A másik autó sofőrje könnyebben sérült meg, ő azonban életveszélyesen. A homloka közepétől a feje tetejéig össze kellett varrni. Eltört a combcsontja, a medencéje, a keresztcsontja, a bal karja, sorozat bordatörése lett, ami PTX-szel társult. A máját és a beleit is össze kellett varrni, a lépét pedig ki kellett venni. Két hétig volt kómában. Azt meséli, ebben az állapotban nagyon sokat hallucinált, amiből mindenre emlékszik. 

Szerintem az agyam átkonvertálta a fájdalmat, az összes olyan dolgot végig éltem fejben, ami egy emberrel így megtörténhet: levágták a lábam, abortuszom volt, meghalt az édesapám, megöltem valakit autóbalesetben, benzint ittam, megaláztak, szakított velem a párom. Minden élmény nagyon valósághűnek tűnt

–  mesélte.

Anett nem fogadta el, hogy soha nem lehet a régi, egy évvel súlyos autóbalesete után testépítő bajnokságon bizonyított
Anett kocsija a baleset után. Fotó: RTL Fókusz

Anett azt mondja, ennél még az is jobb volt, amikor magához tért, és tudatosult benne, hogy mi történt valójában. Tudta, hogy hosszú folyamat lesz a felépülése. Két hónapot töltött a kórházban, ahonnan szeptember 9-én engedték ki. 13-án már két mankóval az egyetemre ment, hogy folytassa gyógytornász tanulmányait. A lábadozást követően amint tehette, visszatért az edzőterembe is. 

Bár az orvosai figyelmeztették, hogy ne várjon csodát, Anett mindent beleadott, kihozta magából a maximumot. A kitartás és a sok munka meghozta gyümölcsét. Rövid időn belül annyi izmot pakolt magára, hogy ő lett az egyik táplálékkiegészítő gyártó kihívásának győztese. Szeptember elején pedig közönségdíjat nyert a márka egyik inspirációs versenyén. Anett nagyon örült a díjnak, de egyáltalán nem ez volt a célja, magának akart bizonyítani.

Anett nem fogadta el, hogy soha nem lehet a régi, egy évvel súlyos autóbalesete után testépítő bajnokságon bizonyított
Anett az edzőteremben Fotó: RTL Fókusz

Bár a hegek mindig emlékeztetni fogják a szörnyű balesetre, ma már nem kísértik a történtek. Azt mondja, mentálisan és fizikailag is megerősödött általa. 

Az, hogy a mínuszból indultam, azt jelenti, hogy én sokkal nagyobb távot tudok megtenni. És az életben is így gondolkodom, próbálom mindennek a jó oldalát nézni

– mondta Anett, aki ez a felfogása is segíti abban, hogy túllendüljön a nehézségeken. Bár közhely, de hiszi, hogy minden fejben dől el. Számára legalábbis nincs lehetetlen, amit immár rangos díjakkal is alá tud támasztani. 

#Fókusz#Videó#martin anett#testépítő#rtl#baleset#kóma

Címlapról ajánljuk