Fókusz

„Nyugodtan hasonlíthatjuk ezt az eredményt az Aranycsapat 6-3-as győzelméhez” – Marco Rossi nyaralás közben beszélt az angolok elleni diadalról

Kilyén TamásKilyén Tamás

2022. június 24. 20:19

Nyaralása közben érte utol Marco Rossit a Fókusz. Nemrég pénzügyileg csábító ajánlatot kapott egy másik válogatottól, amely előrébb tart a ranglistán, mint Magyarország, de a szövetségi kapitány szeretne hűséges maradni a magyar válogatotthoz.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya éppen hazájában, Olaszországban piheni ki a szezon fáradalmait. Azt mesélte a Fókusznak, hogy már Olaszországban is egyre többen ismerik fel az utcán a magyar válogatott sikerei miatt. Anglia 4-0-ás legyőzését pedig pályafutása csúcspontjának tekinti.  

Ha valaki azt mondta volna nekem, hogy 7 pontunk lesz 4 mérkőzés után ebben a csoportban, akkor azt az embert biztos bolondok házába küldöm.


Úgy gondolja, a magyar válogatott mostani sikere az Aranycsapat 6-3-as győzelméhez hasonlítható.

Természetesen nem azt mondom, hogy mi olyanok vagyunk, mint az Aranycsapat, de ezek a srácok most 4 gólt rúgtak a világ egyik legjobb válogatottjának. Idegenben, egy komoly tétmérkőzésen.


Marco Rossi egy Torino melletti kisvárosban nevelkedett, és játékosként legnagyobb sikereit a Brescia és a Sampdoria csapatával érte el az 1990-es évek elején. Az olasz válogatott jelenlegi kapitányával, Roberto Mancinivel együtt Olasz Kupát is nyertek.

2012-ben érkezett Budapestre, amikor a Honvéd vezetőedzője lett. A kispesti csapat 2017-ben 24 év után nyerte meg a magyar bajnokságot az olasz mester irányításával. 2018-ban kerül a válogatott élére.

A kapitány az összetartást és a csapategységét érzi a magyar válogatott legnagyobb erősségének. 

Fiatal játékosaink javuló teljesítményére pedig már az egész világon felfigyeltek, ahogyan Rossi munkájára is.

Nemrég kaptam egy hihetetlen ajánlatot, főleg a pénzügyi részét tekintve, egy olyan válogatottól, akik sokkal előrébb állnak a világranglistán, mint a magyarok. Mi most 37.-ek vagyunk, ami egy kicsit csalódás számomra, úgy gondoltam, jobb helyen végzünk, de elfogadom ezt. Megkerestek már más csapatok is, én viszont szeretnék hűséges lenni a magyar válogatotthoz. Nem tudnék szó nélkül hátat fordítani ennek a csapatnak és az országnak sem.


A válogatott szeptemberben folytatja a Nemzetek Ligája küzdelmeit, ahol Németországot és Olaszországot kell legyőznünk ahhoz, hogy tovább jussunk.

#Fókusz#Belföld#futball#magyar#siker#válogatott#anglia#marco rossi#interjú

Címlapról ajánljuk