fókusz

A magyar UFO-kutató kételkedik benne, hogy a Pentagon minden esetet nyilvánosságra hozott

Süle LászlóSüle László

2022. május 31. 19:20

Több évtizednyi hallgatás után az Egyesült Államok több jelentős katonai és hírszerzési szerve elismerte, hogy léteznek UFO-k, azaz többször találkoztak megmagyarázhatatlan eredetű repülő objektumokkal. A magyar UFO-kutató szerint azonban a Pentagon nem minden esetet hozott nyilvánosságra.

Az elmúlt esztendők rendkívüli eseményei miatt az UFO-kutatás a reneszánszát éli. Több évtizednyi makacs tagadás és hallgatás után az Egyesült Államok több jelentős katonai és hírszerzési szerve elismerte, hogy léteznek UFO-k, azaz többször találkoztak megmagyarázhatatlan eredetű repülő objektumokkal.

A váratlan amerikai fordulat természetesen a magyar UFO-s közösség életét is felpezsdítette. A szakma nagy öregjei elmorzsoltak egy „Én megmondtam!”-ot, a fiatalabbak – köztük Miskolczi Laci is – pedig még nagyobb elánnal vetették magukat a kutatásba.

Miskolczi László vaskos könyvet írt a magyarországi UFO jelentésekről, köztük olyan dokumentumokkal, amiket jó ideig a Magyar Honvédség titkosított. Ezek egyike az 1989-es tarnaszentmáriai eset.

Tarnaszentmárián történt egy katonai incidens. Az ottani laktanyában több kiskatona is észlelt különböző repülő tárgyakat a laktanya közelében. Amiknek egy része le is szállt a közelben. És még lényeket is láttak, földönkívüli lényeket. Azon nyomban a minisztériumból kijöttek és mindenkit egyesével kikérdeztek, és titkosították ezt az esetet.

Miskolci László kételkedik abban, hogy a Pentagon valóban minden fontos UFO észlelést a nyilvánosságra hozott. Szerinte az eddig látott, többnyire rossz minőségű videófelvételek csupán a jéghegy csúcsát képezik, a titok nagy része még mindig „odaát” van.

#fókusz#ufo#ufokutató#rtl#tudomány-tech

Címlapról ajánljuk