Fókusz

Négy év után derült ki, hogy a szigetszentmártoni férfi megölte munkatársát

rtl.hurtl.hu

2022. május 31. 19:00

Négy évvel korábban megölt férfi holttestére bukkant a tetemkereső kutya egy szigetszentmártoni családi ház udvarán. A bűncselekményre egy családi vita után derült fény. A gyilkossággal gyanúsított férfi családja tett bejelentést az apa ellen, a rokonok közül ugyanis valaki tudta a férfi féltve őrzött titkát. Az egyik szomszéd elmesélte, hogy korábban is gyakoriak voltak a veszekedések a családban főleg az apa agresszív viselkedése miatt.  

A rendőrök a feljelentés után azonnal nyomozni kezdtek, a rejtélyes gyilkosság részletei pedig néhány nap alatt összeálltak előttük. Elkezdték átvizsgálni a férfi udvarát, ehhez pedig a Pest megyei kutató-mentő szolgálat segítségét kérték, akik Pollyval érkeztek a helyszínre.

Polly reakciójára nem sokat kellett várni. A királylánynak is becézett golden retriever szinte másodpercek alatt lendületes csaholásba kezdett, így pedig egyértelművé tette a gazdáinak, hogy megtalálta a keresett pontot. Három óra ásás után a föld alól előkerült az első bizonyítékok. 

Ezzel párhuzamosan a házban a férfit is kihallgatták. Megtört és mindent bevallott a rendőröknek. 2018-ban úgy összevitatkozott a munkatársával, hogy az végül tragédiába torkollott. Kiabáltak egymással, majd a veszekedés hevében meglökte az egyébként Hollandiában élő barátját, aki leesett a lépcsőn. A férfi ekkor még élt, üzlettársa viszont később különös kegyetlenséggel megölte.

 A hatvannyolc éves férfi élete végéig börtönben maradhat.

#Fókusz#bűnügy#Baleset-bűnügy#gyilkosság#rejtély#szigetszentmárton

Címlapról ajánljuk