Fókusz

„Volt, hogy elindultunk sétálni, és pár perc után összecsuklott” – Jaksity Kata kislánya éveken át küzdött a Lyme-kórral

Fodor BiankaFodor Bianka

2022. május 21. 20:00

Múlt héten új munkaerő érkezett a Monet étterembe. A Séf meg a többiek című sorozatban a séf lánya, Alina édesítette meg a konyhát. Egy igazi kis rosszcsont – ahogyan az őt alakító Ducsai Jázmin is. 

Jaksity Kata 8 éves kislánya nemcsak színészkedni tud, hanem profikat meghazudtolóan spárgázik, cigánykerekezik, és bármikor lemegy hídba.

Jázmin eljátszhatná akár Pókember szerepét is. Teste mintha gumiból lenne. Úton-útfélen felmászik valamire. Igazi örökmozgó, de nem volt ez mindig így. A kislány korábban elkpata a Lyme-kórt, évekbe telt, mire teljesen felépült. Édesanyja így emlékezett vissza arra az időszakra:

Ez nekünk nagyon-nagy dolog, hogy ő így tud most már mászni, mert amikor Lyme-kóros volt, akkor lábra se tudott állni. Eljutott már olyan szintig, hogy nem tudott menni. Volt, hogy elindultunk sétálni, és alig jutottunk el, pár perc múlva már egyszerűen összecsuklott, és ölben kellett, hogy vigyem. 

Ma már nyoma sincs a megpróbáltatásoknak, olyan, akár a többi gyerek. Imád énekelni, rajzolni, táncolni, és mindegyikhez van is tehetsége. Nem véletlen, hogy A Séf meg a többiek castingján is rá esett az alkotók választása. Jázmin imádta a forgatásokat, különösen azt, hogy az általa alakított Alina mindenkit átdob a palánkon.

#Fókusz#A Séf meg a többiek#vendéglátás#ducsai jázmin#jaksity kata#lyme-kór#rtl

Címlapról ajánljuk