Fókusz

Meghalt M. Richárd, akit 2006-ban a kecskeméti maffiaperben is elítélték

Barva ÁdámBarva Ádám

2022. május 6. 19:25

Csütörtökön este elhunyt M. Richárd. A hírt unokatestvére Lakatos Levente osztotta meg közösségi oldalán. Az író egy közös fotót posztolt, amelyhez azt írta: Ég veled Ricsi!

A férfi 2017 májusában a megengedett sebesség csaknem háromszorosával száguldott a budapesti Dózsa György úton, fehér sportkocsijával egy szabálytalanul kanyarodó autónak ütközött. A bíróság szerint mindkét sofőr hibázott, M. Richárd 3,5 év fogházbüntetést kapott.

Börtönben

A férfit a berettyóújfalui kórházban ápolták, a főigazgató azt írta: M. Richárd halálát a korábbi betegségei következtében kialakult keringési elégtelenség okozta. Próbálták újraéleszteni, sikertelenül.

M. Richárd tavaly december végén sztrókot, és 3 héttel ezelőtt agyvérzést kapott. A szombathelyi börtönben töltötte büntetését, ahonnan a berettyóújfalui börtönkórházba, majd a városi kórházba, később a Debreceni Klinikára szállították, ahol kétszer megműtötték. Innen vitték át vissza berettyóújfalui Gróf Tisza István kórházba.

A férfi élettársa januárban adott interjút a Fókusznak, amelyben azt állította, hogy sorozatos mulasztások történhettek M. Richárd egészségügyi ellátásával kapcsolatban.

 


Amikor ő nagyon rosszul volt és nem tudott felkelni az ágyból, két órát várt egy pohár vízre. Megkérte, hogy fordítsák meg, mert nem tudott megfordulni. Szólt délelőtt, este lett megfordítva.


Mocsai Gergely ügyvéd akkor azt mondta: M. Richárd 24 órát feküdt a cellájában ellátás nélkül. Erről élettársát nem értesítették, 4 napig nem tudta, mi történt a férfival. Akkor a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága azt válaszolta a sztrók körülményeivel kapcsolatos kérdéseinkre, hogy az információ bűnügyi személyes adat, de általánosságban elmondható, hogy magyar börtönben olyan eset nem fordulhat elő, hogy eszméletét vesztő, rosszul lévő fogvatartott nem kap megfelelő és azonnali egészségügyi ellátást.

Maffiaper

M. Richárdot 2006-ban a kecskeméti maffiaperben is elítélték, akkor több, mint 8 év 7 hónapot ült egyszemélyes zárkában. 2020 szilveszterén a gyanú szerint kábítószer- birtokláson és fogyasztáson érték, megszegte a kijárási tilalmat, vesztegetési ügyben is emeltek ellene vádat és többször vezetett jogosítvány nélkül.

Achilles Filippo Sparta 2017-ben, egy titkos, olaszországi helyen adott interjút a Fókusznak. A korábban Karmatronic néven ismert DJ az életét féltve menekült külföldre. Állítása szerint egy budapesti alvilági csoport megfenyegette és kisemmizte a vagyonából. A történetben M. Richárd is feltűnt.

Minden, amit tettem eddig az életemben, amiért dolgoztam, amiben hittem, azt egy pillanat alatt mindent elvesztettem.


Évekkel ezelőtt még Filippoé volt ez a budapesti, Nyugati téri étterem. Feltételezése szerint azonban megmérgezték, és úgy adta el a helyet, hogy ő nem is emlékezett rá.

-Kaptál pénzt az étteremért? -Én azért, hogy az étterem kikerült a kezemből, gyakorlatilag nulla forintot kaptam. Nullát.


A zenész nem tudta, hogy ki állt az ügy mögött, azt azonban furcsállta, hogy az egykori éttermét később M. Richárd vezette. A rendőrség nyomozott az ügyben, de az Index egy 2021-es cikkben megírta, hogy megszüntették az eljárást, nem állapították meg bűncselekmény elkövetését.

M. Richárd korábban azért tett feljelentést, mert szerinte nem látták el megfelelően a decemberi sztokja után. Ebben az ügyben akkor hallgatta volna meg az ügyészség, amikor ismét kórházba került. A körülmények tisztázása érdekében a család most további jogi lépéseket fontolgat, hogy kiderítsék: történt-e valamilyen mulasztás a börtönben.

#Fókusz#Belföld#meghalt#m. richárd#dózsa györgy úti baleset#gázolás#kecskeméti maffiaper

Címlapról ajánljuk