Fókusz

A hírességeket sem hagyja hidegen a háború, pedig sokukat megszólják, hogy csendben kellene segíteniük

Marenec FruzsinaMarenec Fruzsina

2022. március 9. 18:10

Immáron két hete tart a hadiállapot Ukrajnában. Tizennégy napja érkeznek Magyarországra a menekültek ezrei. A sztárvilágot sem hagyja hidegen az ukrán- orosz háború. Tiszabecsen Görög Zitával találkoztunk, aki az Age of Hope alapítvánnyal karöltve gyűjtött adományokat.  Puskás Petivel pedig Záhonyban futottunk össze. 

Petit nagyon megviselte, amit a záhonyi állomáson látott maga körül. Még órákkal a megérkezése után is elérzékenyült, amikor belegondolt, hány családot szakított szét a háború. 

 

Hömpölyög a tömeg a budapesti Nyugati-pályaudvaron. A vonattal érkezett menekültek segítségére azonnal civil szervezetek munkatárai sietnek. Ételt, italt, tisztálkodási szereket adnak a rászorulóknak. Eke Angéla színésznő és Gilányi Fanni tévés szakember a szerdai Reggeliben az állomás királyi várójából adott helyzetjelentést

Ma már többedmagukkal létrehozták a hogysegíts.hu nevű weboldalt, ahol a jótékonykodni vágyók jogi, egészségügyi és biztonsági kockázat nélkül adományozhatnak. Sáfrány Emese is kiment önkénteskedni a Nyugatiba, egy ismerőse posztján felbuzdulva indult a vonattal érkezők segítségére. 

Megyeri Csilla múlt héten közvetlenül a záhonyi határnál segített, most adományokat vásárol. 

 

Úgy gondolja, influenszerként kutyakötelessége felhívni az emberek figyelmét a jelenlegi helyzetre és arra, hogy hogyan és mivel tudnak segíteni. Akkor is, ha van aki szerint csendben kellene segíteniük.

 

#Fókusz#Bulvár#puskás-dallos peti#orosz-ukrán háború#rtl#menekültek#adomány#megyeri csilla#sáfrány emese#iszak eszter#eke angéla#görög zita

Címlapról ajánljuk