Fókusz

Te szívesen elmennél most egy teltházas koncertre?

Czakó JózsefCzakó József

2022. január 14. 18:05

Temesi Berci a Music Hungary zenész érdekvédelmi szervezet tagja azt mondja, nagyon sok koncert elmaradt az elmúlt időszakban. Kevésbé mernek jegyet vásárolni előre az emberek, inkább az utolsó pillanatra hagyják, ezért nehezen kiszámítható, hogy mi lesz egy koncerttel. A kisebb zenekarokat, kisebb klubokat kedvezőtlenebbül érinti a koncertek körüli bizonytalanság.

A Bagossy Brothers például adásunkkal egyidőben tart teltházas koncertet az Arénában, már napokkal ezelőtt szinte majdnem az összes jegy elkelt. Kovács Ákos is hamarosan, halasztott időpontban, de még januárban, az omikron hullám csúcsán töltheti meg a hatalmas sportcsarnokot.

Végül a törvény betűje nagyvonalakban: zenés, táncos rendezvényt, aminek a koncert is minősül, kizárólag koronavírus ellen védett személy látogathat. Aki nem védett, annak a belépését kötelező megtagadni, vagyis kint marad. Február 15-től változás várható, hiszen a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá alakul, és aki a második oltást követő fél éven belül nem veszi fel a harmadik vakcinát, annak az igazolványa érvénytelen lesz.

Nyitókép: Pexels / picjumbo.com

#Fókusz#Belföld#koronavírus#koncertek#zenekarok#előadók#közönség

Címlapról ajánljuk